Jadłospis na tydzień 11.01.2021r.-15.01.2021r.

PONIEDZIAŁEK 11.01.2021

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet królewski z królika, ogórek kiszony, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pomidory, seler, śmietana).

Makaron z białym serem i polewą truskawkową.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, wędlina drobiowa, papryka czerwona, herbata z owoców leśnych.

WTOREK 12.01.2021

Śniadanie: Kaszka manna na mleku, chleb graham z masłem, ser żółty gouda, roszponka, herbata malinowa, mandarynki.

Obiad: Zupa krem dyniowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Schab z pieca z kaszą bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, papryki z sosem vinaigrette.

Kompot z wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem wiśniowym i kruszonką korzenną.

ŚRODA 13.01.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, kabanosy, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa grysikowa na rosole z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna).

Ryba z pieca z kaszą kuskus, marchewka z groszkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, serek śmietankowy, papryka zielona, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 14.01.2021

Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna), smalczyk z fasoli Jaś z cebulką, papryka czerwona, herbata czarna, melon.

Obiad: Zupa koperkowa z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Sznycle drobiowe z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Pucharek serowy z musem brzoskwiniowym, wafelek ryżowy.

PIĄTEK 15.01.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka włoska, pomidor, kawa zbożowa, banan.

Obiad:  Zupa z brukselki z zacierką (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brukselka, seler, śmietana).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, żółta fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Chleb słonecznikowy z masłem, mozzarella, rukola, herbata czarna z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content