Jadłospis na tydzień od 18.01.2020r. do 22.01.2020r.

PONIEDZIAŁEK 18.01.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, bryndza z rzodkiewką (ser biały, śmietana), kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką serową (szynka wieprzowa, marchew, seler, por, pietruszka, pomidory).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Jabłka prażone z cynamonem z ciasteczkami owsianymi.

WTOREK 19.01.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), jajko ze szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną, pomarańcz.

Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną, surówka szwedzka z cebulką i oliwą z oliwek.

Kompot z wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i serem żółtym, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

ŚRODA 20.01.2021

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidory, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banan – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Rosołek z zielonym groszkiem i lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka).

Ryba w panierce cytrynowej (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana) z chrupkami jaglanymi.

CZWARTEK 21.01.2021

Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem, szynka drobiowa z bobrownik, papryka czerwona, herbata czarna z miodem, melon.

Obiad: Grochówka z kiełbaską i zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).

Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Bułka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, pasta z łososia wędzonego i sera białego, koperek, herbata czarna korzenna.

PIĄTEK 22.01.2021

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenno, żytnia) z masłem, parówki z ketchupem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), kiwi.

Obiad:  Zupa krem pieczarkowy z grzankami (wywar warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, żytnia).

Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą kuskus (jajka), brokuł gotowany z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  *Ciasto piegusek (mąka pszenna, jajka, mak, olej), napój owsiany o smaku waniliowym.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content