PONIEDZIAŁEK 18.01.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, bryndza z rzodkiewką (ser biały, śmietana), kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką serową (szynka wieprzowa, marchew, seler, por, pietruszka, pomidory).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Jabłka prażone z cynamonem z ciasteczkami owsianymi.
WTOREK 19.01.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), jajko ze szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną, pomarańcz.
Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną, surówka szwedzka z cebulką i oliwą z oliwek.
Kompot z wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i serem żółtym, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
ŚRODA 20.01.2021
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidory, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banan – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Rosołek z zielonym groszkiem i lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka).
Ryba w panierce cytrynowej (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana) z chrupkami jaglanymi.
CZWARTEK 21.01.2021
Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem, szynka drobiowa z bobrownik, papryka czerwona, herbata czarna z miodem, melon.
Obiad: Grochówka z kiełbaską i zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny).
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Bułka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, pasta z łososia wędzonego i sera białego, koperek, herbata czarna korzenna.
PIĄTEK 22.01.2021
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenno, żytnia) z masłem, parówki z ketchupem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), kiwi.
Obiad: Zupa krem pieczarkowy z grzankami (wywar warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, żytnia).
Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą kuskus (jajka), brokuł gotowany z masełkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Ciasto piegusek (mąka pszenna, jajka, mak, olej), napój owsiany o smaku waniliowym.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną