PONIEDZIAŁEK 01.02.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser biały z miodem, kakao na mleku, jabłko.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną, sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Smoothi szpinakowe z gruszką (sok jabłkowy), wafelek kukurydziany.
WTOREK 02.02.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, szynka wieprzowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną, mandarynki.
Obiad: Rosołek z mięsem i lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka pszenna).
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z polewą jogurtową.
Kompot z truskawkowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna, *pasta jajeczna z majonezem i szczypiorkiem, herbata malinowa.
ŚRODA 03.02.2021
Śniadanie: Chleb orkiszowy (mąka żytnia) ciemny z masłem, ser żółty salami, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banan – podane w formie stołu szwedzkiego.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, brokuły, cukinia, groszek zielony, zielony kalafior, śmietana).
Ryba z pieca w sosie koperkowym (śmietana, mąka), ziemniaki, marchewka z pomarańczą.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Twarożek jagodowy (ser biały, mleko), ciasteczka owsiane z ziarnami słonecznika.
CZWARTEK 04.02.2021
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno – żytni z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa, rzodkiewka, herbata czarna, gruszka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Schab w sosie własnym, kasza bulgur, buraczki na ciepło.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek:*Ciasto biszkoptowe (mąka pszenna, jajka) z wiśniami, soczek owocowy.
PIĄTEK 05.02.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem, tuńczyk ze szczypiorkiem, kakao na mleku, melon.
Obiad: Zupa porowa z ryżem (wywar warzywny marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Zapiekanka ziemniaczana z mięskiem i warzywami z posypką z sera żółtego (brokuł, kalafior, marchewka, mąka pszenna, masło, mleko).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, *pasta brokułowa z fetą, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną i miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną