PONIEDZIAŁEK 15.02.2021
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, serek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao na mleku, jabłko.
Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka żytnia, płatki owsiane, otręby orkiszowe).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (pietruszka, seler, ananas, marchewka, pomidory, papryka czerwona) z ryżem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika z masłem, *pasta z szynki z majonezem i ogórkiem zielonym, herbata owoce lasu.
Upominek walentynkowy!!!
WTOREK 16.02.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna graham), wędlina wieprzowa, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną, winogrona.
Obiad: Zupa krem selerowy z gorgonzolą i grzankami pszennymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Sznycelki rybne (łosoś, miruna, jajka) z ziemniakami, ogórki kiszone cebulką.
Kompot wiśniowo – jabłkowy.
Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka, drożdże), danonek do picia o smaku truskawkowym.
ŚRODA 17.02.2021
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, ser żółty wędzony, pomidorki koktajlowe, mleko z miodem, mandarynki – podane w formie stołu szwedzkiego.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Gulasz z wołowy z kaszą jęczmienną, buraczki czerwone na ciepło.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Ciasto kruche z powidłami owocowymi i czekoladową kruszonką (mąka pszenna, jajka, kakao, masło), napój sojowy o smaku waniliowym.
CZWARTEK 18.02.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, weka pszenna z masłem, wędlina drobiowa, papryka zielona, herbata czarna z cytryną i miodem, melon.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Kluski ziemniaczane (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jajka, ziemniaki) z masełkiem, marchewka z pomarańczą.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, jajko gotowane, kiełki, herbata czarna z cytryną i miodem.
PIĄTEK 19.02.2021
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, szynka włoska, papryka żółta, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), banany.
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, jajka, mąka pszenna).
Grillowana pierś z indyka z pieczarkami, kasza bulgur, pomidorki z cebulką i oliwą z oliwek.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: *Koktajl jagodowy (mleko, jogurt naturalny) z wafelkiem ryżowo- malinowym.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną