PONIEDZIAŁEK 22.02.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidła jabłkowe, kakao na mleku, mieszanka studencka (rodzynki, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, laskowe).
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, kapusta włoska, seler).
Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jajka, drożdże) z polewą jogurtową i owocami (brzoskwinie, mandarynki, winogrono).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbasa krakowska wieprzowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 23.02.2021
Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, chleb pikarro z masłem (mąka pszenna), ser żółty gouda, roszponka, herbata czarna z cytryną i miodem, pomarańcz.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Burgery cielęce z papryką (jajko), ryż, mix zielonych sałat ze śmietaną i rzodkiewką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy z chipsami jabłkowymi.
ŚRODA 24.02.2021
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, szynka włoska, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), morele suszone – podane w formie stołu szwedzkiego.
Obiad: Krem z batatów z mleczkiem kokosowym z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Dorsz z pieca z ziemniakami i kapustą kiszoną z marchewką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Deser panacotta z czekoladą i bakaliami (jogurt naturalny, żelatyna) z musem malinowym, herbata miętowa.
CZWARTEK 25.02.2021
Śniadanie: Müsli na mleku, bułka pszenna z masłem, pasta z łososia z białym serem i koperkiem, herbata czarna z miodem, melon.
Obiad: Rosołek z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka pszenna).
Strogonow z mięsa wieprzowego (ogórek kiszony, papryka czerwona, zielona, pieczarki, pomidory) z kolorowym makaronem.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) ciemny z masłem, mozzarella z rukolą, herbata malinowa.
PIĄTEK 26.02.2021
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, filet zapiekany na maśle, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), mandarynki.
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Fasolka po bretońsku (fasola, kiełbasa, pomidory, cebula, marchewka, pietruszka, seler), weka pszenna.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Musik owocowy, gofrowy wafelek bezcukrowy (mąka pszenna).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną