Jadłospis na tydzień od 01.03.2021r. do 05.03.2021r.

PONIEDZIAŁEK 01.03.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, kapusta włoska, seler).

Podudzie pieczone z indyka, ryż, mizeria ze śmietaną.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Milk shake bananowo – truskawkowy (mleko), weka pszenna z masłem.

WTOREK 02.03.2021

Śniadanie: Granola kakaowa na mleku (mąka owsiana, jęczmienna), chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), ser żółty wędzony, roszponka, herbata czarna z cytryną, mandarynki.

Obiad: Barszcz czerwony z fasolą (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

*Pyzy z mięsem i cebulką (mąka pszenna, jajka, mąka ziemniaczana, ziemniaki, kapusta włoska, mięso wołowe).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe z masłem (mąka pszenna), *pasta z awokado i sera białego, rzodkiewka, herbata owocowa słodzona miodem.

 

ŚRODA 03.03.2021

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem, wędlina wieprzowa, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto),  jabłka – podane w formie stołu szwedzkiego.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Łosoś z pieca z ziemniakami, szpinak ze śmietaną na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana) z chrupkami jaglanymi.

CZWARTEK 04.03.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, kiełki, herbata czarna z miodem, winogrono.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Ryż z brzoskwiniami i słodką śmietanką.

Kompot jabłkowo-wiśniowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

PIĄTEK 05.03.2021

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, serek śmietankowy z tuńczykiem i koperkiem, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banany.

Obiad:  Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Pulpety z mozzarellą w sosie pomidorowym z bazylią, kasza kuskus, roszponka w sosie vinegrette.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek:  *Babka marmurkowa (mąka pszenna, jajka, olej, kakao), soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content