Jadłospis na tydzień od 08.03.2021r. do 12.03.2021r.

PONIEDZIAŁEK 08.03.2021

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, serek śmietankowy z rzodkiewką, papryka żółta, kakao na mleku, jabłko.

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, żytnia).

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym i posypką z parmezanu (szynka wieprzowa, marchew, seler, por, pietruszka, pulpa pomidorowa).

Kompot wiśniowo – jabłkowy.

Podwieczorek: Budyń waniliowy z czekoladą (mleko, kakao, mąka ziemniaczana), banan.

WTOREK 09.03.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, łosoś wędzony z koperkiem, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną, pomarańcz.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Szynka wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki, buraczki czerwone na ciepło.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem,

ser żółty edamski, ogórek kiszony, herbata czarna z miodem i cytryną.

ŚRODA 10.03.2021

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), mieszanka studencka (orzechy laskowe, ziemne, nerkowca, morele, rodzynki) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Obiad: Krem dyniowy z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ryba z pieca w cytrynie (miruna), żółty ryż, mix zielonych sałat z oliwą z oliwek.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (mąka pszenna, jajka), napój sojowy.

CZWARTEK 11.03.2021

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, bułeczka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, papryka czerwona, herbata czarna z miodem, melon.

Obiad: Kartoflanka z warzywami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ).

Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną z surówką coleslaw (kapusta biała, marchewka, jogurt naturalny).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, domowa nutella (daktyle, orzechy laskowe, kakao), herbatka miętowa z cytryną.

PIĄTEK 12.03.2021

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, parówki, ketchup, papryka zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), mandarynki.

Obiad:  Zupa kalafiorowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Naleśniki z białym serem (mąka pszenna, jajka, mleko) z polewą jogurtowo– porzeczkową.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Chleb graham z masłem, jajko w sosie tatarskim (jogurt naturalny, ogórek kiszony, pieczarki, groszek zielony), herbata.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content