PONIEDZIAŁEK 19.04.2021
Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem, serek śmietankowy, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, gruszki.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (marchew, seler, pietruszka, ananas puszka, papryka czerwona).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbaska drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.
WTOREK 20.04.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, herbata czarna z miodem, jabłka.
Obiad: Zupa grysikowa na rosole (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka szwedzka z cebulką i oliwą z oliwek.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Pucharek jogurtowy z owocami (brzoskwinie, winogrona), chlebek ryżowy.
ŚRODA 21.04.2021
Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem, kabanosy wieprzowe, ogórek kiszony, kakao na mleku, mandarynki – podane w formie stołu szwedzkiego.
Obiad: Zupa kalafiorowa z warzywami i makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Miruna z pieca z ziemniakami, bukiet warzyw z masełkiem (kalafior, brokuł, marchewka).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem i pomidorem, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 22.04.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, weka pszenna z masłem, szynka wieprzowa, roszponka, herbata czarna z cytryną, banany.
Obiad: Zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Makaron z białym serem i polewą jogurtowo – borówkową (mąka pszenna).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta brokułowa z majonezem, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
PIĄTEK 23.04.2021
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, powidła truskawkowo – jabłkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto), melon.
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana).
Pieczony filet z indyka w sosie koperkowym (mąka pszenna, śmietana) z kaszą bulgur, mizeria z jogurtem naturalnym.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Serek danio o smaku waniliowym, wafelek kukurydziany.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną