Jadłospis na tydzień od 03.05.2021 do 07.05.2021r.

PONIEDZIAŁEK 03.05.2021

ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA

WTOREK 04.05.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Kurczak po meksykańsku z ryżem (fasolka czerwona, marchewka, seler, pietruszka, papryka żółta, pulpa pomidorowa).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, miód, herbata z owoców leśnych.

ŚRODA 05.05.2021

Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa, pomidorek koktajlowy, mleko z miodem – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ryba miruna w pomidorach, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, ser żółty salami, papryka zielona, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 06.05.2021

Śniadanie: Granola owocowa (płatki owsiane, jęczmienne, pszenne, kukurydziane, żurawina, orzechy, ananas, jabłko) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), pasta z szynki i jajek  z majonezem, papryka żółta, herbata czarna z cytryną słodzona miodem.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, sałatka szwedzka z ogórków kiszonych z cebulą.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Pucharek jogurtowy z owocami (winogrono, brzoskwinia) i kruszonką owsiano-kokosową.

PIĄTEK 07.05.2021

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto).

Po śniadaniu pestki dyni i słonecznika.

Obiad:  Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, pomidory).

Makaron z białym serem i koktajlem truskawkowym (mąka pszenna, jogurt naturalny).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet z królika, roszponka, soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content