PONIEDZIAŁEK 10.05.2021
Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu mieszaka studencka (orzechy laskowe, orzechy ziemne, orzechy nerkowca, morele, rodzynki).
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Pieczony filet z indyka z ziemniakami, bukiet warzyw z masełkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Milkshake o smaku borówkowym (mleko, jogurt naturalny), ciasteczko wielozbożowe (płatki owsiane, żurawina).
WTOREK 11.05.2021
Śniadanie: Kulki wielozbożowe (mąka pszenna pełnoziarnista, pszenna, ryżowa, owsiana) o smaku kakaowym na mleku, weka pszenna z masłem, ser żółty królewski, pomidor, herbata czarna z miodem.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (mięsno – wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, zielony groszek, brokuł, seler, śmietana).
Pulpeciki z łososia z kaszą kuskus, mix zielonych sałat z pomidorkami i sosem vinegret (sałata lodowa, roszponka, rukola).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, wędlina wieprzowa, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.
ŚRODA 12.05.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika z masłem, kabanosy drobiowe, ogórek zielony, mleko miodem – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.
Obiad: Rosołek z kasza manną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).
*Kluseczki ziemniaczane z masełkiem (mąka pszenna, jajka, ser biały, ziemniaki, mąka ziemniaczana), marchewka z jabłkiem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, herbatka owocowa słodzona miodem.
CZWARTEK 13.05.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, pasta z kurczaka z natka pietruszki i majonezem, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa porowa z ryżem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Ciasto ucierane z rabarbarem (mąka pszenna, jajka, olej), soczek owocowy.
PIĄTEK 14.05.2021
Śniadanie: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, mozzarella, rukola, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu melon.
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Burgery wieprzowe z ziemniakami (jajka, szynka wieprzowa), marchewka z groszkiem i masełkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Jogurt do picia o smaku truskawkowym, chrupki jaglano – kukurydziane.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną