PONIEDZIAŁEK 28.06.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką z parmezanu (szynka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, pomidory, mąka pszenna)
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: Deserek jogurtowy z granolą czekoladową (kakao) i ciasteczkiem wielozbożowym (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, pełnoziarniste płatki owsiane).
WTOREK 29.06.2021
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, powidła śliwkowe, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Ryba (miruna) z pieca z ziemniakami, fasolka szparagowa i masełkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, wędlina drobiowa, papryka czerwona, soczek owocowy „Różowa Pantera” (jabłko, gruszka, czerwona kapusta).
ŚRODA 30.06.2021
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu winogrono.
Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Gulasz z cielęciny z kaszą pęczak, buraczki na ciepło.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Ciasto biszkoptowe ze świeżymi owocami i bitą śmietaną (mąka pszenna, jajka, olej), soczek Kubuś owocowo-warzywny (marchew, jabłko, banan).
CZWARTEK 01.07.2021
Śniadanie: Granola owocowa (pełnoziarniste płatki owsiane, maliny, żurawina, truskawki)na mleku na mleku, weka pszenna z masłem, pasta z szynki z majonezem, kiełki rzodkiewki, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu morele.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Naleśniki z twarożkiem waniliowym i owocami truskawki, borówki (mąka pszenna, mleko, jajka, ser biały).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, wędlina wieprzowa, ogórek kiszony, herbata owocowa.
PIĄTEK 02.07.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, mozzarella, rukola, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Pieczeń drobiowa (jajka, mąka pszenna, filet z kurczaka), kasza bulgur, wiosenna zielona sałata (seler naciowy, sałata zielona, koperek, jogurt naturalny).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Jogurcik do picia o smaku truskawkowym, szaszłyk owocowy (truskawka, winogrona, borówka, jabłka).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną