PONIEDZIAŁEK 05.07.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały z powidłami śliwkowymi, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Kurczak gyros z żółtym ryżem, bukiet jarzyn z masełkiem (brokuł, kalafior, marchewka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny) chrupki kukurydziano-jaglane.
WTOREK 06.07.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu morele.
Obiad: Zupa gulaszowa z indyka z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, papryka czerwona, ogórek kiszony).
*Kluski na parze (mąka pszenna, jajka, mleko, drożdże) z musem malinowym i cukrem pudrem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty wędzony, papryka żółta, „Pastelowy” soczek owocowy (jabłko, czerwona kapusta, cytryna).
ŚRODA 07.07.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, pomidorki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i warzywami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Zrazy wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki czerwonej z majonezem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Czekoladowe (jogurt naturalny, kakao, żelatyna) ptasie mleczko z bitą śmietaną z owocami sezonowymi, lemoniada pomarańczowo – cytrynowa z miodem i miętą.
CZWARTEK 08.07.2021
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, weka pszenna z masłem, jajko z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu kalarepa i marchewka do chrupania.
Obiad: Zupa krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba (miruna) panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka) i sałatka z ogórków małosolnych z cebulką.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, wędlina wieprzowa, zielona sałata, herbata owocowa.
PIĄTEK 09.07.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, awanturka z sardynek z białym serem, szczypiorek, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa grysikowa z warzywami i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, kasza mann).
Makaron penne (mąka pszenna) z kurczakiem i sosem szpinakowo – śmietanowym.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, mleczko kakaowe.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną