PONIEDZIAŁEK 12.07.2021
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet z królika, ogórek małosolny, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).
Pieczony udziec indyczy z ziemniaczkami i roszponką z pomidorami z oliwą z oliwek.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Pucharek owocowy (truskawki, winogrona, banan, nektarynka, borówka amerykańska) z polewą jogurtową (jogurt naturalny) o smaku waniliowym.
WTOREK 13.07.2021
Śniadanie: Zupa mleczna z makaronowymi gwiazdkami (mąka pszenna), chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), szynka wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, papryka czerwona, ogórek kiszony).
Klopsiki rybne w pomidorach z kaszą bulgur zielona fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, żółty ser gouda, rzodkiewka i szczypiorek, soczek owocowy „Różowa Pantera” (jabłko, gruszka, czerwona kapusta).
ŚRODA 14.07.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka kniazia, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem i ryżem (wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Makaron kokardki z serem białym i koktajlem jagodowym (jogurt naturalny, mąka pszenna).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta brokułowa z fetą, kolorowe papryki, herbata miętowa słodzona miodem.
CZWARTEK 15.07.2021
Śniadanie: Granola czekoladowa (pełnoziarniste płatki owsiane, kakao, mąka jęczmienna, owsiana) na mleku, weka pszenna z masłem, wędlina z indyka, roszponka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu morele.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Bitki schabowe w sosie własnym z ziemniakami, mizeria z ogórków ze śmietaną.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Deser serowy (ser biały, jogurt naturalny) z posypką z gorzkiej czekolady (kakao) i malin, lemoniada cytrynowa z miodem i świeżą melisą.
PIĄTEK 16.07.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, tuńczyk, szczypiorek, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, sałata zielona ze śmietaną i koperkiem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Babka pomarańczowa (mąka pszenna, jajka, olej) z lukrem, soczek owocowy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną