PONIEDZIAŁEK 26.07.2021
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, tuńczyk ze szczypiorkiem i serkiem śmietankowym, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa porowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
*Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Sałatka gyros (filet z kurczaka) z zieloną sałatą, pomidorki, ogórek, koperek, jogurt grecki, weka pszenna z masłem, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 27.07.2021
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Filet z indyka w sosie własnym z kaszą pęczak, ogórek małosolny z cebulką i oliwą.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, żółty ser wędzony, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa.
ŚRODA 28.07.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa z brukselki z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Kurczak po prowansalsku (filet z kurczaka) z kaszą bulgur, marchewka z groszkiem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Torcik jogurtowo truskawkowy (jogurt naturalny) z gorzką czekoladą (kakao), lemoniada cytrynowa z miodem.
CZWARTEK 29.07.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, weka pszenna z masłem, jajko gotowane, kiełki rzodkiewki, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba z pieca w cytrynie (miruna) z ryżem, szpinak ze śmietaną.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana), banan.
PIĄTEK 30.07.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem,ser biały z miodem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Pieczeń rzymska (szynka wieprzowa, jajka), kasza kuskus, roszponka z oliwą i pomidorkami.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), napój owocowy .
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną