Jadłospis na tydzień od 01.09.2021 do 03.09.2021

ŚRODA 01.09.2021

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet z królika, ogórek małosolny, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).

Makaron z białym serem i polewą jogurtowo – truskawkową (mąka pszenna).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, wędlina drobiowa, papryka żółta, herbatka malinowa.

CZWARTEK 02.09.2021

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb graham z masłem (mąka pszenna graham), kiełbasa wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Sznycle rybne (miruna, łosoś, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulą.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Deserek serowo – waniliowy z musem malinowym (ser biały, jogurt naturalny, mleko).

 

PIĄTEK 03.09.2021

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser żółty gouda, sałata lodowa, kakao na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krupnik z warzywami (wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Risotto z mięsem i sosem słodko-kwaśnym (filet z kurczaka, pomidory, ananas, marchewka, pietruszka, seler).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta jajeczna z majonezem i szczypiorkiem, kolorowe papryki, herbata miętowa słodzona miodem.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną