PONIEDZIAŁEK 06.09.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką z parmezanu (mąka pszenna, seler, marchewka, pietruszka, por).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy z borówkami (jogurt naturalny, mleko) i ciasteczkiem wielozbożowym (pełnoziarniste płatki owsiane, suszone owoce, mąka ryżowa, mąka pszenna).
WTOREK 07.09.2021
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, filet z bobrownik, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka, śmietana).
Łosoś z pieca z żółtym ryżem, szpinak ze śmietaną.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, *pasta twarogowa pomidorami suszonymi, papryka żółta, herbata owocowa.
ŚRODA 08.09.2021
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, polędwica wieprzowa, pomidorki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Kotlecik drobiowy (jajka, bułka pszenna) w panierce z ziemniakami, mizeria ze śmietaną.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Smotthi szpinakowo – jabłkowe z sokiem pomarańczowym (sok jabłkowy), wafelek ryżowy.
CZWARTEK 09.09.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty gouda, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Kopytka z masełkiem i cukrem na słodko (ziemniaki, mąka pszenna, jajka, ser biały).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, rolada ze schabem z rzodkiewką, herbata owoce lasu.
PIĄTEK 10.09.2021
Śniadanie: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbaska krakowska sucha, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka, mleko, drożdże), soczek owocowy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną