Jadłospis na tydzień od 06.09.2021 do 10.09.2021

PONIEDZIAŁEK 06.09.2021

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką z parmezanu (mąka pszenna, seler, marchewka, pietruszka, por).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy z borówkami (jogurt naturalny, mleko) i ciasteczkiem wielozbożowym (pełnoziarniste płatki owsiane, suszone owoce, mąka ryżowa, mąka pszenna).

WTOREK 07.09.2021

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, filet z bobrownik, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka, śmietana).

Łosoś z pieca z żółtym ryżem, szpinak ze śmietaną.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułeczka pszenna z  masłem, *pasta twarogowa pomidorami suszonymi, papryka żółta, herbata owocowa.

ŚRODA 08.09.2021

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, polędwica wieprzowa, pomidorki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Kotlecik drobiowy (jajka, bułka pszenna) w panierce z ziemniakami, mizeria ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  *Smotthi szpinakowo – jabłkowe z sokiem pomarańczowym (sok jabłkowy), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 09.09.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty gouda, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kopytka z masełkiem i cukrem na słodko (ziemniaki, mąka pszenna, jajka, ser biały).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, rolada ze schabem z rzodkiewką, herbata owoce lasu.

PIĄTEK 10.09.2021

Śniadanie: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbaska krakowska sucha, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  *Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka, mleko, drożdże), soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content