PONIEDZIAŁEK 13.09.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidło śliwkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa jesienna z zacierką i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).
Meksykański kociołek z kaszą bulgur (seler, marchewka, pietruszka, por, pomidory, fasolka czerwona, kukurydza, filet z kurczaka, kolorowa papryka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, jajko gotowane z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata malinowa.
WTOREK 14.09.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty wędzony, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Rosół drobiowy z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).
Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki na ciepło.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Ptasie mleczko o smaku mango (jogurt naturalny, żelatyna) z miodem i prażonymi migdałami.
ŚRODA 15.09.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, pomidorki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Ryż z jabłkami z polewą jogurtowo – cynamonową.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, *pasta z kurczaka z majonezem i szczypiorkiem, papryka żółta, herbata owoce leśne.
CZWARTEK 16.09.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Udziec indyczy na parze, kasza kuskus, marchewka z groszkiem i masełkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem z *domową nutellą (daktyle, orzechy laskowe, kakao) soczek „czarna magia” (jabłko, gruszka, czarna porzeczka).
PIĄTEK 17.09.2021
Śniadanie: Bułeczka grahamka (mąka pszenna graham) z masłem, szynka okopcona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Ryba (miruna) smażona (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej z marchewką.
Kompot jabłko – rabarbar.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną