PONIEDZIAŁEK 27.09.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, serek śmietankowy z tuńczykiem, koperek, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
*Kluski na parze z polewą jogurtowo – borówkową (jogurt naturalny, mleko, mąka pszenna, mleko, jajka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata malinowa.
WTOREK 28.09.2021
Śniadanie: Kulki zbożowo – kakaowe na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty gouda, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Rosolnik z kaszą manną (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, kiełbaska)
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy z chrupsami jabłkowymi (mąka ziemniaczana).
ŚRODA 29.09.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Burgery z pieczarkami (szynka wieprzowa, jajka) z kaszą bulgur, marchewka z pomarańczą.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, *smalczyk wegetariański z białej fasoli z cebulką, kiełki rzodkiewki, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 30.09.2021
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet z królika, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba smażona (miruna, mąka pszenna, jajka, mleko) z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty z marchewką.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: *Brzoskwiniowe ptasie mleczko (jogurt naturalny, żelatyna) ze słodką śmietanką, „zaczarowany soczek” (jabłko, pomarańcza, jarmuż, pietruszka, cytryna).
PIĄTEK 01.10.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa porowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).
Kurczak w sosie koperkowym z kaszą kuskus, bukiet warzyw z masełkiem.
Kompot jabłko – truskawka.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jako gotowane, rzodkiewka, herbata malinowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną