PONIEDZIAŁEK 04.10.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, bryndza z sera białego na słodko (jogurt naturalny), kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym z posypką z tartego parmezanu (mąka pszenna).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Deserek jogurtowy z musem z mango i posypką z prażonych orzechów laskowych.
WTOREK 05.10.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrono.
Obiad: Zupa grochowa z kolorowej fasolki z zacierką i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).
Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
ŚRODA 06.10.2021
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Juranda, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, groszek zielony, seler, por, śmietana).
Łosoś na parze z żółtym ryżem, szpinak na ciepło ze śmietanką.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem, *awanturka z sardynek z białym serem, papryka czerwona, herbata owocowa.
CZWARTEK 07.10.2021
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem indyk Jaś, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Gulasz cielęcy z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.
Kompot czerwona porzeczka .
Podwieczorek: *Ciasto ucierane z borówkami (mąka pszenna, jajka, olej), „królewski soczek” (jabłko, marchew, cytryna).
PIĄTEK 08.10.2021
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, *pasta jajeczna z żółtym serem i majonezem, szczypiorek, papryka zielna, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, por, śmietana).
Sznycelki wieprzowe (szynka wieprzowa, jajka, mąka pszenna), ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.
Kompot jabłko – wiśnia.
Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), mleczko czekoladowe.
*wyrób własny,
składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną