PONIEDZIAŁEK 25.10.2021
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe , kakao na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka ).
Danie meksykańskie z ryżem ( wieprzowina, fasola czerwona, papryka kolorowa, kukurydza, pomidory),
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata malinowa
WTOREK 26.10.2021
Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb mieszany (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, ser żółty gouda, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu mieszanka orzeszków ( włoskie, arachidowe, laskowe, nerkowca), rodzynki, suszone morele.
Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym ( śmietana) .
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Bułka pikarro z masłem, szynka z bobrownik , sałata lodowa, herbata owoce leśne.
ŚRODA 27.10.2021
Śniadanie: Kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana, ogórek kiszony, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Krem cebulowy z grzankami pszennymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, , seler, por, śmietana).
Ziemniaki ,pieczeń wieprzowa w sosie własnym ( cebula, mąka pszenna), buraki zasmażone ( masło, śmietana).
Kompot wieloowocowy .
Podwieczorek: * Kisiel wiśniowy pitny, ciasteczko zbożowe.
CZWARTEK 28.10.2021
Śniadanie: Zupa mleczna grysikowa, chleb orkiszowy ciemny, pasta z awokado z fetą, kiełki buraka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrono czerwone.
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem i ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Ryba w cytrynie z kaszą kuskus, sałatka z pomidorów z cebulą.
Kompot czerwona porzeczka .
Podwieczorek: * Ciasto marchewkowe (jajka, mąka, olej), soczek cynamonowy raj.
PIĄTEK 29.10.2021
Śniadanie: Mleko, pasta z szynki z majonezem i szczypiorkiem.
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, buraki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Fasolka po bretońsku z kiełbasą, weka ( koncentrat pomidorowy, fasola Jaś, cebula, mąka pszenna) .
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: * Sałatka owocowa z jogurtem ( brzoskwinie, ananas, winogrona).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną