Jadłospis na tydzień od 25.10.2021 do 29.10.2021

PONIEDZIAŁEK 25.10.2021

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe , kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka ).

Danie meksykańskie z ryżem ( wieprzowina, fasola czerwona, papryka kolorowa, kukurydza, pomidory),

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata malinowa

WTOREK 26.10.2021

Śniadanie:  Owsianka na mleku, chleb mieszany (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, ser żółty gouda, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu mieszanka orzeszków ( włoskie, arachidowe, laskowe, nerkowca), rodzynki, suszone morele.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym ( śmietana) .

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Bułka pikarro z masłem, szynka z bobrownik , sałata lodowa, herbata owoce leśne.

ŚRODA 27.10.2021

Śniadanie: Kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana, ogórek kiszony, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem cebulowy z grzankami pszennymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, , seler, por, śmietana).

Ziemniaki ,pieczeń wieprzowa w sosie własnym ( cebula, mąka pszenna), buraki zasmażone ( masło, śmietana).

Kompot wieloowocowy .

Podwieczorek: * Kisiel wiśniowy pitny, ciasteczko zbożowe.

CZWARTEK 28.10.2021

Śniadanie: Zupa mleczna grysikowa, chleb orkiszowy ciemny, pasta z awokado z fetą, kiełki buraka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrono czerwone.

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem i ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba w cytrynie z kaszą kuskus, sałatka z pomidorów z cebulą.

Kompot czerwona porzeczka .

Podwieczorek: * Ciasto marchewkowe (jajka, mąka, olej), soczek cynamonowy raj.

PIĄTEK 29.10.2021

Śniadanie: Mleko, pasta z szynki z majonezem i szczypiorkiem.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, buraki, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Fasolka po bretońsku z kiełbasą, weka ( koncentrat pomidorowy, fasola Jaś, cebula, mąka pszenna) .

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek:   * Sałatka owocowa z jogurtem ( brzoskwinie, ananas, winogrona).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content