Jadłospis na tydzień od 02.11.2021r. do 05.11.2021r

PONIEDZIAŁEK 01.11.2021

Wszystkich Świętych

WTOREK 02.11.2021

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, weka z masłem, serek śmietankowy, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu kolorowe papryczki do chrupania.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Ryż z brzoskwiniami i bitą śmietaną.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem,polędwica sopocka, sałata. Herbata malinowa.

ŚRODA 03.11.2021

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony , ogórek kiszony,  kakao na mleku .

Po śniadaniu banan

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami( szynka wieprzowa, parmezan, brokuł, kalafior, marchewka, masło, mleko, mąka pszenna).

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: *Budyń waniliowy z musem wiśniowym, wafelek ryżowy

CZWARTEK 04.11.2021

Śniadanie: Mleko z kółeczkami miodowymi, chleb orkiszowy jasny z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienna, sałatka z kapusty pekińskiej i marchewki z majonezem.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: bułeczka półsłodka z  masłem i miodem. Soczek dyniogłowy  ( jabłko, dynia, marchew).

PIĄTEK 05.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, wieprzowinka z pieca, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad:  Zupa grysikowa z kapustą włoską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna).

Miruna  smażona  ( jajka, mleko, mąka) z ziemniakami,surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  * Deserek jogurtowy z granolą czekoladową.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content