PONIEDZIAŁEK 01.11.2021
Wszystkich Świętych
WTOREK 02.11.2021
Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, weka z masłem, serek śmietankowy, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu kolorowe papryczki do chrupania.
Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).
Ryż z brzoskwiniami i bitą śmietaną.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem,polędwica sopocka, sałata. Herbata malinowa.
ŚRODA 03.11.2021
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony , ogórek kiszony, kakao na mleku .
Po śniadaniu banan
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami( szynka wieprzowa, parmezan, brokuł, kalafior, marchewka, masło, mleko, mąka pszenna).
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: *Budyń waniliowy z musem wiśniowym, wafelek ryżowy
CZWARTEK 04.11.2021
Śniadanie: Mleko z kółeczkami miodowymi, chleb orkiszowy jasny z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienna, sałatka z kapusty pekińskiej i marchewki z majonezem.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: bułeczka półsłodka z masłem i miodem. Soczek dyniogłowy ( jabłko, dynia, marchew).
PIĄTEK 05.11.2021
Śniadanie: Weka z masłem, wieprzowinka z pieca, ogórek zielony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa grysikowa z kapustą włoską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna).
Miruna smażona ( jajka, mleko, mąka) z ziemniakami,surówka z kapusty kiszonej z marchewką.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: * Deserek jogurtowy z granolą czekoladową.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną