PONIEDZIAŁEK 08.11.2021
Śniadanie: Chleb mieszany ( mąka pszenna i mąka żytnia), parówki z szynki, ogórek zielony, ketchup, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Pieczeń rzymska z kaszą kuskus, kolorowa mieszanka warzyw ( fasolka żółta i zielona, marchew, brokuł)
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, ser żółty, sałatalodowa, herbata czarna z cytryną .
WTOREK 09.11.2021
Śniadanie: Musli owocowe z mlekiem, bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, roszponka.
Po śniadaniu winogrono bezpestkowe
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw, groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, brokuł, cukinia, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Pieczona ryba ( miruna) w płatkach kukurydzianych, ziemniaki , mizeria ze śmietaną.
Kompot wiśniowo.
Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem, pasztetem i pomidorem.
ŚRODA 10.11.2021
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem,kabanosy wieprzowo–drobiowe , pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną, surówka marchew z jabłkiem.
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: *Galaretka wiśniowa z bitą śmietaną.
CZWARTEK 11.11.2021
Narodowe Święto Niepodległości
PIĄTEK 12.11.2021
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, łosoś wędzony, ogórek kiszony, koperek, kawa zbożowa (jęczmień, żyto),
Po śniadaniu banany.
Obiad:Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana).
Makaron z serem i polewą truskawkową (mąka pszenna i jajka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Bułeczki z nadzieniem owocowym, soczek pomarańczowy
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną