Jadłospis na tydzień od 15.11.2021r. do 19.11.2021r.

PONIEDZIAŁEK 15.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, ser biały z miodem i mielonymi orzeszkami włoskimi.

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti z makaronem, parmezanem ( szynka wieprzowa, pomidory)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: * Smoothie gruszkowo – jabłkowe, wafelek kukurydziany

WTOREK 16.11.2021

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, chleb orkiszowy jasny, wędlina wieprzowa, papryka zielona, czerwona, żółta,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu morele suszone, orzeszki nerkowca.

Obiad:  Krupnik z mięsem i kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, marchew po parysku.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z serem żółtym, rucola, herbata rozgrzewająca ( imbir, pomarańcz, cytryna, miód).

ŚRODA 17.11.2021

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, pomidor malinowy , kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa krem z dyni z pestkami dyni (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Schab pod pierzynką z jarzyn ( pomidory, marchew, seler, pietruszka ) z kaszą bulgur, roszponka z oliwą.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z bananami, granolą czekoladową.

CZWARTEK 18.11.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb kukurydziany z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem i majonezem, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłuszka suszone

Obiad: Zupa jesienna z zacierką ( wywar mięsno – warzywny,  marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Indyk z sosie własnym, z kaszą kuskus, surówka szwedzka z marchewką i cebulką. 

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto kruche z brzoskwiniami, soczek królewski (jabłko, marchew, cytryna)

PIĄTEK 19.11.2021

Śniadanie: Bułeczka pikarro z masełkiem, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao na mleku.

Po śniadaniu winogrona bezpestkowe

Obiad:  Barszcz czerwony z fasolą Jaś  (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Łosoś z pieca, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką.

Kompot malinowy.

Podwieczorek:  Mus owocowy ( mango, jabłko), ciasteczka owsianomaślane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content