PONIEDZIAŁEK 15.11.2021
Śniadanie: Weka z masłem, ser biały z miodem i mielonymi orzeszkami włoskimi.
Po śniadaniu banan
Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti z makaronem, parmezanem ( szynka wieprzowa, pomidory)
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: * Smoothie gruszkowo – jabłkowe, wafelek kukurydziany
WTOREK 16.11.2021
Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, chleb orkiszowy jasny, wędlina wieprzowa, papryka zielona, czerwona, żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu morele suszone, orzeszki nerkowca.
Obiad: Krupnik z mięsem i kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, marchew po parysku.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb kukurydziany z serem żółtym, rucola, herbata rozgrzewająca ( imbir, pomarańcz, cytryna, miód).
ŚRODA 17.11.2021
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, pomidor malinowy , kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa krem z dyni z pestkami dyni (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)
Schab pod pierzynką z jarzyn ( pomidory, marchew, seler, pietruszka ) z kaszą bulgur, roszponka z oliwą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Jogurt naturalny z bananami, granolą czekoladową.
CZWARTEK 18.11.2021
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb kukurydziany z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem i majonezem, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
Po śniadaniu jabłuszka suszone
Obiad: Zupa jesienna z zacierką ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)
Indyk z sosie własnym, z kaszą kuskus, surówka szwedzka z marchewką i cebulką.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Ciasto kruche z brzoskwiniami, soczek królewski (jabłko, marchew, cytryna)
PIĄTEK 19.11.2021
Śniadanie: Bułeczka pikarro z masełkiem, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao na mleku.
Po śniadaniu winogrona bezpestkowe
Obiad: Barszcz czerwony z fasolą Jaś (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)
Łosoś z pieca, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką.
Kompot malinowy.
Podwieczorek: Mus owocowy ( mango, jabłko), ciasteczka owsiano–maślane.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną