Jadłospis na tydzień od 22.11.2021r. do 26.11.2021r.

PONIEDZIAŁEK 22.11.2021

Śniadanie: Bułeczka pszenna  z masłem  i  powidłami, kakao na mleku.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, mleko, jajko, mąka ).

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kasza kuskus, marchewka z ananasem.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka pikarro z szynką drobiową, sałata zielona, herbata z cytryną.

WTOREK 23.11.2021

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, weka z masłem, ser żółty, pomidor, herbata.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa grysikowa ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, buraczki zasmażane.

Kompot śliwkowo – jabłkowy.

Podwieczorek: Banan z musem  truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów.

ŚRODA 24.11.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasztet , ogórek kiszony,  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu winogrono bezpestkowe

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryż z jabłkiem i polewą jogurtową.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni  z masłem, kabanosy, pomidor koktajlowy, herbata malinowa. 

CZWARTEK 25.11.2021

Śniadanie: Mleko z pszennymi chrupkami. Pasta z sera białego i fety z brokułem i rzodkiewką, chleb słonecznikowy. Herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka, jajko, śmietana).

Ryba po grecku ( pomidory, bukiet jarzyn) kasza gryczana biała.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Pana cotta straciatella ( jogurt naturalny, żelatyna, czekolada ) , soczek „pyłek” ( jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma)

PIĄTEK 26.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, jajka gotowane ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Rosół drobiowo – wołowy z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka, jaja).

Sznycle wieprzowez ziemniakami,mizeria ( śmietana, jajka).

Kompot malinowo – jabłkowy

Podwieczorek: * Koktajl jagodowy ( jagody, jogurt naturalny), batonik zbożowy orzechowomigdałowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content