Jadłospis na tydzień od 29.11.2021r. do 03.12.2021r.

PONIEDZIAŁEK 29.11.2021

Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem, serek mozzarella z pomidorkami koktajlowymi, kawa inka na mleku.  
Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa grochowa  z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny, groch,  marchew, pietruszka, seler, por śmietana ).

Racuszki drożdżowe z malinami ( mleko, mąka, jaja)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

WTOREK 30.11.2021

Śniadanie: Płatki jaglane  na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony. Herbata malinowa.  
Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Potrawka z kurczaka z ryżem ( śmietana) , pomidorki koktajlowe.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Sałatka owocowa ( kaki, banan, jabłko, kiwi, jogurt naturalny).

ŚRODA 01.12.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty, kiełki buraka.  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.  
Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa Krupnik ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba łosoś z pieca z ziemniakami, szpinak ze śmietaną.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni  z masłem, pasta z suszonych pomidorów, soczewicy, bazylia, herbata owoce lasu.

CZWARTEK 02.12.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb kukurydziany , szynka drobiowa , rzodkiewka. Herbata czarna z cytryną .
Po śniadaniu winogrono bezpestkowe

Obiad: Zupa pomidorowa z  makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka, jajko, śmietana).

Gulasz cielęcy w sosie paprykowym z kaszą bulgur, surówka z selera z rodzynkami.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Ciasto Weneckie z jabłkami ( mąka, jajka, mleko, olej)  , soczek multiwitamina

PIĄTEK 03.12.2021

Śniadanie: Chleb słonecznikowy , pasta jajeczna z serem żółtym i  tuńczykiem ( majonez, szczypiorek).

Po śniadaniu kaki

Obiad: Zupa koperkowa z   (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska   ).

Pieczone podudzie z indyka, kasza kuskus, marchewka na masełku.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  * Serek waniliowy, chrupki kukurydziane o smaku bananowym, herbata owoce sadu.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

Skip to content