PONIEDZIAŁEK 07.02.2022
Śniadanie: Bułeczki pszenne z masłem, serek almette, pomidor, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan
Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana ).
Potrawka z kurczaka z kaszą bulgur (marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka )
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie), chrupki kukurydziane czekoladowe
WTOREK 08.02.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z musli, bułka pikarro z masłem,szynka wieprzowa i rzodkiewka , herbata
z cytryną.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, kasza manna).
Pyzy z mięsem i cebulką (mięso wołowe, ziemniaki, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, kapusta włoska)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka grecka z fetą (sałata lodowa, sałata rzymska, pomidor, ogórek, papryka żółta, koperek, oliwa z oliwek), pieczywo chrupkie wasa, herbata wieloowocowa
ŚRODA 09.02.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty, ogórek kiszony kawa inka na mleku – podane
w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem (jajko, mąka pszenna, wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Bitki wołowe, kasza jęczmienna, buraki zasmażane.
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Smoothie (jabłko, gruszka, natka pietruszki), ciasteczko maślane
CZWARTEK 10.02.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami górskimi, chleb orkiszowy ciemny z masłem,pasta jajeczna z tuńczykiem (majonez, szczypiorek)
Po śniadaniu gruszki
Obiad: Kociołek jarzyn z ziemniakami i indykiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, kalafior, brokuł, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana)
Ryż z koktajlem jagodowym (jogurt naturalny, jagody)
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem, kabanosy, pomidory koktajlowe. Herbata malinowa
PIĄTEK 11.02.2022
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, wieprzowinka z pieca, ogórek zielony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa z fasolki żółtej z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska ).
Ryba panierowana z ryżem, ogórek kiszony.
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: * Krucha tarta z budyniem i musem truskawkowym, soczek jabłkowy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie