Jadłospis na tydzień od 07.02.2022r. do 11.02.2022r.

PONIEDZIAŁEK 07.02.2022

Śniadanie: Bułeczki pszenne z masłem, serek almette, pomidor,  kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan

Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana ).

Potrawka z kurczaka z kaszą bulgur (marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka )

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie), chrupki kukurydziane czekoladowe

WTOREK 08.02.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z musli, bułka pikarro z masłem,szynka wieprzowa i rzodkiewka , herbata

 z cytryną.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa grysikowa  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, kasza manna).

Pyzy z mięsem i cebulką (mięso wołowe, ziemniaki, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, kapusta włoska)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka grecka z fetą (sałata lodowa, sałata rzymska,  pomidor, ogórek, papryka żółta, koperek, oliwa z oliwek), pieczywo chrupkie wasa, herbata wieloowocowa

ŚRODA 09.02.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty, ogórek kiszony  kawa inka na mleku – podane

w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem (jajko, mąka pszenna, wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Bitki wołowe, kasza jęczmienna, buraki zasmażane.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Smoothie (jabłko, gruszka, natka pietruszki), ciasteczko maślane

CZWARTEK 10.02.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami górskimi, chleb orkiszowy ciemny z masłem,pasta jajeczna z tuńczykiem (majonez, szczypiorek)

Po śniadaniu gruszki

Obiad: Kociołek jarzyn z ziemniakami i indykiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, kalafior, brokuł, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana)

Ryż z koktajlem jagodowym (jogurt naturalny, jagody)

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem, kabanosy, pomidory koktajlowe. Herbata malinowa

PIĄTEK 11.02.2022

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, wieprzowinka z pieca, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad:  Zupa z fasolki żółtej z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska ).

Ryba panierowana z ryżem, ogórek kiszony.

Kompot śliwkowy

Podwieczorek:  * Krucha tarta z budyniem i musem truskawkowym, soczek jabłkowy.  

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

Skip to content