Jadłospis na tydzień od 14.02.2022r. do 18.02.2022r.

PONIEDZIAŁEK 14.02.2022 – Walentynki

Śniadanie: Weka z masłem  i pasztetem, pomidorki, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu suszone morele, orzech laskowy, orzech nerkowca, migdały, orzech arachidowy  

 Obiad: Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Udziec indyczy z pieca, kaszą kuskus, żółta fasola.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: *Pucharek walentynkowy ( ciepłe lody z sera białego ( jogurt naturalny), mus truskawkowy, gorzka czekolada )

Walentynkowy upominek

WTOREK 15.02.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami( wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, kiełbasa,  jaja).

Makaron zapiekany z jabłkiem, polewa jogurtowo-cynamonową

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, tuńczyk w majonezie ze szczypiorkiem, herbata owoce sadu.

ŚRODA 16.02.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, ser żółty , papryka: czerwona, żółta, zielona,  kakao  na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z brukselki z zacierką  ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łosoś z pieca, ziemniaki, szpinak ze śmietaną 30%.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kajzera z masłem, polędwica sopocka, roszponka, herbata żurawinowa

CZWARTEK 17.02.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi , bułeczka pszenna z masłem, pasta humus (ciecierzyca, czosnek, suszone pomidory), ogórek kiszony, herbata czarna

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa grysikowa z kapustą włoską  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kasza manna, kapusta włoska, śmietana).

Gulasz wieprzowy z kaszą bulgur, buraki na ciepło.

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Bułeczka półsłodka z masłemmiodem, sok wieloowocowy

PIĄTEK 18.02.2022

Śniadanie: Chleb kukurydziany  z masłem, jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, passata pomidorowa, makaron muszelki).

Gyros (fileta z kurczaka, przyprawą gyros), ryż, sałata lodowa z koperkiem i śmietaną 18%.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  Danonek do picia, wafelek kukurydziany.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content