PONIEDZIAŁEK 21.02.2022
Śniadanie: Chleb krakowski, parówki z szynki, ketchup, papryka żółta, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka).
Grillowana pierś z indyka , ryż, kolorowe marcheweczki.
Kompot z czarnej porzeczki
Podwieczorek: Koktajl z mango na jogurcie naturalnym, ciasteczka wielozbożowe o smaku brzoskwiniowym
WTOREK 22.02.2022
Śniadanie: Mleko z płatkami czekoladowymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, awanturka z sardynek (ser biały, cebulka), pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa z przecieranego grochu z ziemniakami i kiełbasą (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, kiełbasa).
Kluski leniwe z musem truskawkowym (ser biały, ziemniaki, jajka, mąka ziemniaczana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Weka z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, herbata malinowa
ŚRODA 23.02.2022
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony, rukola, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu marchewki do chrupania
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Sznycle rybne ( miruna, łosoś) wypiekane z ziemniakami, kapusta kiszona .
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, salami, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną
CZWARTEK 24.02.2022 – Tłusty czwartek
Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, pasztet z królika, ogórek kiszony. Kawa inka na mleku. Herbata czarna.
Po śniadaniu banan
Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Spaghetti bolognese (szynka wieprzowa, passata pomidorowa, makaron spaghetti, przyprawy, ser żółty).
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Oponki (mąka pszenna, jajka, olej, ocet, proszek do pieczenia, cukier puder), herbata malinowa
PIĄTEK 25.02.2022
Śniadanie: Weka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewką, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Krem z dyni z pestkami z dyni (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana ).
Pieczeń z szynki wieprzowej, kasza pęczak, buraczki na ciepło ze śmietaną.
Kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.