Jadłospis na tydzień od 21.02.2022r. do 25.02.2022r.

PONIEDZIAŁEK 21.02.2022

Śniadanie: Chleb krakowski, parówki z szynki, ketchup, papryka żółta, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka

 Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka).

Grillowana pierś z indyka , ryż, kolorowe marcheweczki.

Kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: Koktajl z mango na jogurcie naturalnym, ciasteczka wielozbożowe o smaku brzoskwiniowym

WTOREK 22.02.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami czekoladowymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, awanturka z sardynek (ser biały, cebulka), pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa z przecieranego grochu z ziemniakami i kiełbasą (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, kiełbasa).

Kluski leniwe z musem truskawkowym (ser biały, ziemniaki, jajka, mąka ziemniaczana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, herbata malinowa

ŚRODA 23.02.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony, rukola, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu marchewki do chrupania

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

 Sznycle rybne ( miruna, łosoś) wypiekane z ziemniakami, kapusta kiszona .

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, salami,  papryka czerwona, herbata czarna z cytryną

CZWARTEK 24.02.2022 – Tłusty czwartek

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, pasztet z królika, ogórek kiszony. Kawa inka na mleku. Herbata czarna.

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Spaghetti bolognese (szynka wieprzowa, passata pomidorowa, makaron spaghetti, przyprawy, ser żółty).

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Oponki (mąka pszenna, jajka, olej, ocet, proszek do pieczenia, cukier puder), herbata malinowa

PIĄTEK 25.02.2022

Śniadanie: Weka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewką, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad:  Krem z dyni z pestkami z dyni (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana ).

Pieczeń z szynki wieprzowej, kasza pęczak, buraczki na ciepło ze śmietaną.

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content