Jadłospis na tydzień od 28.02.2022r. do 04.03.2022r.

PONIEDZIAŁEK 28.02.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasztet drobiowo – wieprzowy, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ogórek kiszony)

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (bułka tarta, jajka), kasza bulgur, pomidor z cebulką

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: *Budyń waniliowy (mąka ziemniaczana, jaja, mleko) z herbatnikami

WTOREK 01.03.2022

Śniadanie:  Mleko z crunchy (bananowo –czekoladowe),  chleb orkiszowy ciemny z masłem, kabanosy, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa z zielonego groszku z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)

Grillowana pierś z indyka, warzywa na patelnie (brokuł, ziemniaki, marchew, papryka czerwona, kukurydza, fasola szparagowa zielona)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułeczka pikarro z masłem,pasta z szynki  (szynka wieprzowa, majonez), papryka czerwona. Herbata malinowa

ŚRODA 02.03.2022

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe,  kakao na mleku – podane

w formie stołu szwedzkiego.  Po śniadaniu gruszka

Obiad: Rosołek drobiowo – wołowy z lanym ciastem  (wywar  mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mleko, mąka pszenna)

Miruna pieczona w sosie pomidorowym, ziemniaki, roszponka z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: * Smoothie  marchwiowo  – gruszkowe, chrupki kukurydziane

CZWARTEK 03.02.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku . Chleb słonecznikowy z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek,  herbata czarna z cytryną.

 Po śniadaniu jabłka

Obiad: Zupa krem z cebuli z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Gulasz z szynki z makaronem penne , mini marchewki

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Wafle ryżowe z *nutellą (daktyle, orzech laskowy, kakao), herbata czarna z pomarańczą

PIĄTEK 04.02.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka z bobrownik, papryka żółta, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan

Obiad:  Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami, (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Paruchy drożdżowe z musem brzoskwiniowym (drożdże, mąka, jajka, mleko ) .

Kompot porzeczka czerwona

Podwieczorek: Weka z masłem i ser żółty gryficki wędzony, kiełki , herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content