PONIEDZIAŁEK 07.03.2022
Śniadanie: Weka z masłem, mozzarella z rucolą, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna),
Indyk w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy, jogurt
Kompot czarna porzeczka
Podwieczorek: Shake waniliowy (mleko, cukier waniliowy), banan
WTOREK 08.03.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony. Herbata czarna z cytryną
Po śniadaniu gruszka
Obiad: Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym, (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, pasata pomidorowa)
Medaliony drobiowe z ananasem (jajka, bułka tarta), ryż, marchew z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Wafelek ryżowy z serkiem śmietankowym, rzodkiewka, herbata owoce lasu.
ŚRODA 09.03.2022
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty królewski , kolorowe papryczki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu banan
Obiad: Krupnik z ziemniakami i śmietaną (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)
Risotto (ryż, miruna , kolorowe marchewki, groszek zielony)
Kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek: Sałatka grecka (sałata lodowa, kolorowe papryczki, czarne oliwki, feta, oliwa z oliwek) ,trójkąty kukurydziane
CZWARTEK 10.03.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z pszenicą preparowaną. Chleb krakowski z masłem, pasta jajeczna (majonez, szczypiorek, ser żółty), herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa warzywna – kociołek jarzyn z lanym ciastem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, fasola zielona i żółta, brokuły, jajka, mąka pszenna)
Zrazy w sosie pieczarkowym (cebulka, jajka, bułka tarta), kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: * Ciasto czekoladowe z wiśniami (mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, olej, kakao), sok jabłkowy
PIĄTEK 11.03.2022
Śniadanie: Bułeczka pikarro z masłem, serek biały z pomidorkiem, mleko.
Po śniadaniu suszone jabłka i truskawki
Obiad: Zupa gulaszowa (szynka wieprzowa, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, papryka, majeranek)
Makaron z musem truskawkowym i śmietaną
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Weka z masłem, szynka Kniazia, papryka żółta, herbata malinowa
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.