Jadłospis na tydzień od 14.03.2022r. do 18.03.2022r.

PONIEDZIAŁEK 14.03.2022

Śniadanie: Bułeczki pszenne z masłem, drzem brzoskwiniowy, mleko z miodem.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, jajka,  mąka pszenna).

Devolay z pieca ( filet z indyka, bułka tarta, jajka, ser żółty) z ziemniakami, sałatka zielona z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, salami, papryka czerwona, herbata malinowa

WTOREK 15.03.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka pikarro z masłem,pasta z seria białego i suszonych pomidorów z bazylią, herbata z cytryną.

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Racuchy drożdżowe z sosem truskawkowym (mąka pszenna, drożdże, mleko, cukier).

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej, banan, lemoniada cytrusowa zmiętą

ŚRODA 16.03.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty edamski, pomidorki koktajlowe,  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Miruna w sosie śmietanowym, kasza kuskus, marchewka z groszkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Deserek serowy (ser biały, mleko, cukier waniliowy) z orzechami włoskimi i miodem, herbata owoce lasu.

CZWARTEK 17.03.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z mussli, weka z masłem,łosoś wędzony z koperkiem  i ogórkiem zielonym.

Po śniadaniu banan

Obiad: Kartoflanka (wywar mięsno-warzywny, marchewka, kalafior, brokuł,  pietruszka, por, seler, mąka pszenna , śmietana).

Grillowana pierś z indyka z żółtym ryżem, szpinak ze śmietaną 30 %

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb słonecznikowy  z masłem, jajko, rzodkiewka i szczypiorek. Herbata z pomarańczą.

PIĄTEK 18.02.2022

Śniadanie: Trójkąty tostowe z szynką,  posypane tartym żółtym serem (chleb tostowy, masło, szynka drobiowa), kakao na mleku.  

Po śniadaniu jabłko

Obiad:  Zupa grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza manna).

Gulasz strogonow (mięso wołowe, pieczarki, papryka żółta, papryka czerwona, ogórki kiszone, cebula, pomidory)

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: * Bułeczka drożdżowa z kruszonką (mleko, masło, cukier, mąka pszenna, drożdże)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

Skip to content