PONIEDZIAŁEK 14.03.2022
Śniadanie: Bułeczki pszenne z masłem, drzem brzoskwiniowy, mleko z miodem.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, jajka, mąka pszenna).
Devolay z pieca ( filet z indyka, bułka tarta, jajka, ser żółty) z ziemniakami, sałatka zielona z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, salami, papryka czerwona, herbata malinowa
WTOREK 15.03.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka pikarro z masłem,pasta z seria białego i suszonych pomidorów z bazylią, herbata z cytryną.
Po śniadaniu gruszka
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).
Racuchy drożdżowe z sosem truskawkowym (mąka pszenna, drożdże, mleko, cukier).
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej, banan, lemoniada cytrusowa zmiętą
ŚRODA 16.03.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty edamski, pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Miruna w sosie śmietanowym, kasza kuskus, marchewka z groszkiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Deserek serowy (ser biały, mleko, cukier waniliowy) z orzechami włoskimi i miodem, herbata owoce lasu.
CZWARTEK 17.03.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z mussli, weka z masłem,łosoś wędzony z koperkiem i ogórkiem zielonym.
Po śniadaniu banan
Obiad: Kartoflanka (wywar mięsno-warzywny, marchewka, kalafior, brokuł, pietruszka, por, seler, mąka pszenna , śmietana).
Grillowana pierś z indyka z żółtym ryżem, szpinak ze śmietaną 30 %
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Chleb słonecznikowy z masłem, jajko, rzodkiewka i szczypiorek. Herbata z pomarańczą.
PIĄTEK 18.02.2022
Śniadanie: Trójkąty tostowe z szynką, posypane tartym żółtym serem (chleb tostowy, masło, szynka drobiowa), kakao na mleku.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, kasza manna).
Gulasz strogonow (mięso wołowe, pieczarki, papryka żółta, papryka czerwona, ogórki kiszone, cebula, pomidory)
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: * Bułeczka drożdżowa z kruszonką (mleko, masło, cukier, mąka pszenna, drożdże)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie