Jadłospis na tydzień od 21.03.2022r. do 25.03.2022r.

 PONIEDZIAŁEK 21.03.2022

Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem, pasztet wieprzowy z ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku.  

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, groch, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana ).

Udziec indyczy pieczony, ryż, marchewka z ananasem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami (winogrono czerwone, mandarynki, kiwi)

WTOREK 22.03.2022

Śniadanie: Płatki jaglane  na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasta z awokado i fety z koperkiem, pomidorki koktajlowe, herbat czarna

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa krupnik z pęczakiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem drobiowym (ziemniaki, bukiet warzyw, mleko, masło, mąka pszenna)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem, rolada ustrzycka, roszpunka, herbata malinowa

Zdrowa przekąska do domu: Mieszanka studencka (orzech laskowy, orzech nerkowca, migdały, rodzynki, żurawina)

ŚRODA 23.03.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka wieprzowa, kolorowe papryczki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu melon

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Naleśniki z serem białym (mleko, jajka, mąka pszenna)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Weka z masłem, jajko w sosie majonezowo–jogurtowym ze szczypiorkiem, herbata owoce lasu.

CZWARTEK 24.03.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, indyk pieczony, pomidor. Herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Krem z dyni z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko, śmietana).

Miruna z pieca w ziołach z kaszą bulgur, mieszanka cateringowa (marchew, fasola zielona, fasola żółta, brokuły)

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z serkiem śmietankowym i warzywami ( pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, żółta papryka, szczypiorek. Herbata malinowa.

PIĄTEK 25.03.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka. Kawa inka na mleku

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa pieczarkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%)

Makaron z musem brzoskwiniowym.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  *Piszinger  ( andrut, mleko w proszku, masło, kakao, cukier), soczek multiwitamina

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

Skip to content