PONIEDZIAŁEK 21.03.2022
Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem, pasztet wieprzowy z ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, groch, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana ).
Udziec indyczy pieczony, ryż, marchewka z ananasem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami (winogrono czerwone, mandarynki, kiwi)
WTOREK 22.03.2022
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasta z awokado i fety z koperkiem, pomidorki koktajlowe, herbat czarna
Po śniadaniu banan
Obiad: Zupa krupnik z pęczakiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem drobiowym (ziemniaki, bukiet warzyw, mleko, masło, mąka pszenna)
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem, rolada ustrzycka, roszpunka, herbata malinowa
Zdrowa przekąska do domu: Mieszanka studencka (orzech laskowy, orzech nerkowca, migdały, rodzynki, żurawina)
ŚRODA 23.03.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka wieprzowa, kolorowe papryczki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu melon
Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Naleśniki z serem białym (mleko, jajka, mąka pszenna)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Weka z masłem, jajko w sosie majonezowo–jogurtowym ze szczypiorkiem, herbata owoce lasu.
CZWARTEK 24.03.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, indyk pieczony, pomidor. Herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Krem z dyni z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko, śmietana).
Miruna z pieca w ziołach z kaszą bulgur, mieszanka cateringowa (marchew, fasola zielona, fasola żółta, brokuły)
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie z serkiem śmietankowym i warzywami ( pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, żółta papryka, szczypiorek. Herbata malinowa.
PIĄTEK 25.03.2022
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka. Kawa inka na mleku
Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa pieczarkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%)
Makaron z musem brzoskwiniowym.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: *Piszinger ( andrut, mleko w proszku, masło, kakao, cukier), soczek multiwitamina
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie