PONIEDZIAŁEK 28.03.2022
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem,dżem wiśniowy, mleko z miodem
Po śniadaniu banan
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem( wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka, mleko),
Danie meksykańskie z ryżem ( mięso wieprzowe, papryka czerwona, kukurydza, fasola czerwona, pomidory, cebula)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: *Smoothie gruszkowo-jabłkowe z natką pietruszki, chrupki kukurydziane
WTOREK 29.03.2022
Śniadanie: Mleko z płatkami czekoladowymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną
Po śniadaniu jabłka
Obiad: Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)
Miruna z pieca w sezamie z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Weka z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor. Herbata owoce lasu
ŚRODA 30.03.2022
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty królewski, kolorowe papryki, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana) .
Łazanki z kapustą i mięsem wołowym (makaron, cebula, kminek)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (truskawki, mleko, jogurt naturalny, cukier), ciastka zbożowe z żurawiną
CZWARTEK 31.03.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną. Chleb orkisz jasny z masłem, pasta z sera białego i łososia w pomidorach, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszki
Obiad: Rosołek drobiowo-wołowy z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, natka pietruszki)
Sznycle wieprzowe (jajka, bułka tarta), ziemniaki, marchewka oprószona (masło)
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: *Panna cotta jogurtowa musem brzoskwiniowym z winogronami, sok jabłkowy
PIĄTEK 01.04.2022
Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu mieszanka studencka (orzech nerkowca, orzech laskowy, orzech pekan, orzech ziemny, migdały, żurawina, rodzynki)
Obiad: Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)
Ryż z jabłkiem i polewą ze śmietany z cynamonem
Kompot porzeczka czerwona
Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem,kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.