Jadłospis na tydzień od 28.03.2022r. do 01.04.2022r.

PONIEDZIAŁEK 28.03.2022

Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem,dżem wiśniowy, mleko z miodem

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem( wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka, mleko),

Danie meksykańskie z ryżem ( mięso wieprzowe, papryka czerwona, kukurydza, fasola czerwona, pomidory, cebula)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: *Smoothie gruszkowo-jabłkowe z natką pietruszki, chrupki kukurydziane

WTOREK 29.03.2022

Śniadanie:  Mleko z płatkami czekoladowymichleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną

Po śniadaniu jabłka

Obiad: Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)

Miruna z pieca w sezamie z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor. Herbata owoce lasu

ŚRODA 30.03.2022

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, ser żółty królewski, kolorowe papryki,  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana) .

Łazanki z kapustą i mięsem wołowym (makaron, cebula, kminek)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (truskawki, mleko, jogurt naturalny, cukier), ciastka zbożowe z żurawiną

CZWARTEK 31.03.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną. Chleb orkisz jasny z masłem, pasta z sera białego i łososia w pomidorach, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.  

Po śniadaniu gruszki

Obiad: Rosołek drobiowo-wołowy z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, natka pietruszki)

Sznycle wieprzowe (jajka, bułka tarta), ziemniaki, marchewka oprószona (masło)

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: *Panna cotta jogurtowa  musem brzoskwiniowym z winogronami, sok jabłkowy

PIĄTEK 01.04.2022

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mieszanka studencka (orzech nerkowca, orzech laskowy, orzech pekan, orzech ziemny,  migdały, żurawina, rodzynki)

Obiad:  Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Ryż z jabłkiem i polewą ze śmietany z cynamonem

Kompot porzeczka czerwona

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem,kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content