Jadłospis na tydzień od 25.04.2022r. do 29.04.2022r.

TYDZIEŃ KRAKOWSKI

PONIEDZIAŁEK 25.04.2022

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pasztet królewski, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa kminkowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).

Indyk pieczony, kasza kuskus, marchewka z groszkiem

Kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: Serek waniliowy, paluszki juniorki Lajkonik 

WTOREK 26.04.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka drobiowa, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, passata pomidorowa).

Maczanka krakowska z bułką pszenną (mięso wieprzowe, cebula, mąka pszenna, kminek), ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Wafelek ryżowy z powidłami, herbata malinowa

ŚRODA 27.004.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty,pomidor koktajlowy, kakao na mleku– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan

Obiad: Krem z dyni z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba miruna z pieca,  ziemniaki, szpinak ze śmietaną 30%.

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem, herbata czarna z cytryną

CZWARTEK 28.04.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z kółeczkami miodowymi. Bułka pikarro z masłem, kiełbasa krakowska, papryka. Herbata czarna.

Po śniadaniu winogrona

Obiad: Krupnik z mięsem z indyka (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza pęczak, śmietana).

Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Obwarzanek, herbata owoce lasu

PIĄTEK 29.04.2022

Śniadanie: Weka z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewką, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą bulgur, mieszanka cateringowa (fasola zielona, fasola żółta, różyczki brokuł, marchew, marchew żółta),

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Pischinger (mleko w proszku, cukier, masło, kakao, mleko), soczek jabłkowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

Skip to content