Jadłospis na tydzień od 06.06.2022r. do 10.06.2022r.

PONIEDZIAŁEK 06.06.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu orzeszki do chrupania (orzechy laskowe, orzechy ziemne).

Obiad: Zupa z brukselki z warzywami i zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Filet z indyka w ziołach z ryżem, sałata masłowa z sosem jogurtowo – koperkowym (jogurt naturalny).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Jogurcik o smaku waniliowym, wafelek ryżowy z malinami.

WTOREK 07.06.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb graham (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, schab na maśle, papryka żółta, herbata czarna słodzona miodem.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa wiosenna z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, por, kalafior).

Łazanki z mięskiem i młodą kapustą (mąka pszenna, cebula, mięso wołowo-wieprzowe).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, ser żółty królewski, ogórek zielony, herbata malinowa.

ŚRODA 08.06.2022

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad:  Zupa pieczarkowa z makaronowymi literkami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycelki rybne z pieca (miruna, jajka, bułka pszenna), ziemniaki z koperkiem, ogórki małosolne z oliwą z oliwek.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta brokułowa z fetą, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 09.06.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa krem z marchewki z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny) z truskawkami i borówkami.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska sucha, pomidor,herbatka z owoców lasu.

PIĄTEK 10.06.2022

Śniadanie: Chleb pszenny(mąka pszenna) z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, papryka zielona, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Rosołek z lanym ciastem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, jajka, mąka pszenna).

Pulpety drobiowe (jajka, mąka pszenna)w sosie pomidorowym z kaszą bulgur, ogórki ze śmietaną i koperkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Torcik czekoladowo-jogurtowy (jogurt naturalny, żelatyna, kakao, cukier) z malinami, lemoniada pomarańczowo-cytrynowa z miętą i miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content