PONIEDZIAŁEK 06.06.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu orzeszki do chrupania (orzechy laskowe, orzechy ziemne).
Obiad: Zupa z brukselki z warzywami i zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Filet z indyka w ziołach z ryżem, sałata masłowa z sosem jogurtowo – koperkowym (jogurt naturalny).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Jogurcik o smaku waniliowym, wafelek ryżowy z malinami.
WTOREK 07.06.2022
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb graham (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, schab na maśle, papryka żółta, herbata czarna słodzona miodem.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa wiosenna z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, por, kalafior).
Łazanki z mięskiem i młodą kapustą (mąka pszenna, cebula, mięso wołowo-wieprzowe).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, ser żółty królewski, ogórek zielony, herbata malinowa.
ŚRODA 08.06.2022
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronowymi literkami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Sznycelki rybne z pieca (miruna, jajka, bułka pszenna), ziemniaki z koperkiem, ogórki małosolne z oliwą z oliwek.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta brokułowa z fetą, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 09.06.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z miodem.
Po śniadaniu winogrona.
Obiad: Zupa krem z marchewki z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny) z truskawkami i borówkami.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska sucha, pomidor,herbatka z owoców lasu.
PIĄTEK 10.06.2022
Śniadanie: Chleb pszenny(mąka pszenna) z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, papryka zielona, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu melon.
Obiad: Rosołek z lanym ciastem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, jajka, mąka pszenna).
Pulpety drobiowe (jajka, mąka pszenna)w sosie pomidorowym z kaszą bulgur, ogórki ze śmietaną i koperkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Torcik czekoladowo-jogurtowy (jogurt naturalny, żelatyna, kakao, cukier) z malinami, lemoniada pomarańczowo-cytrynowa z miętą i miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną