PONIEDZIAŁEK 01.08.2022
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, *pasta twarogowa (ser biały, jogurt naturalny) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z pomidorami (mąka pszenna, łopatka wieprzowa).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), szynka drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 02.08.2022
Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)
z masłem, szynka wieprzowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrona.
Obiad: Zupa warzywna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką..
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Budyń waniliowy (mleko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna).
ŚRODA 03.08.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Ryba po grecku w warzywach z ziemniakami (brokuł, kalafior, marchewka, por, pomidory, seler).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata malinowa z miodem.
CZWARTEK 04.08.2022
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, płatki jęczmienne).
Ryż z polewą jogurtowo – truskawkową (jogurt naturalny).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek małosolny,herbatka rumiankowa.
PIĄTEK 05.08.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, mozarella, rukola, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Sznycle pieca z kaszą bulgur, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Kompot czerwona porzeczka.
Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna) z masełkiem i powidłem śliwkowym, lemoniada cytrynowo – pomarańczowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną