Jadłospis na tydzień od 01.08.2022r. do 05.08.2022r.

PONIEDZIAŁEK 01.08.2022

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, *pasta twarogowa (ser biały, jogurt naturalny) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z pomidorami (mąka pszenna, łopatka wieprzowa).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), szynka drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 02.08.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)

z masłem, szynka wieprzowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa warzywna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką..

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń waniliowy (mleko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna).

ŚRODA 03.08.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Ryba po grecku w warzywach z ziemniakami (brokuł, kalafior, marchewka, por, pomidory, seler).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata malinowa z miodem.

CZWARTEK 04.08.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, płatki jęczmienne).

Ryż z polewą jogurtowo – truskawkową (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek małosolny,herbatka rumiankowa.

PIĄTEK 05.08.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, mozarella, rukola, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Sznycle  pieca z kaszą bulgur, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Kompot czerwona porzeczka.

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna) z masełkiem i powidłem śliwkowym, lemoniada cytrynowo – pomarańczowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content