PONIEDZIAŁEK 22.08.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur, zielona sałata z jogurtem naturalnym i koperkiem.
Kompot z agrestowo-truskawkowy.
Podwieczorek: Chałka pszenna z masełkiem i miodem, herbatka malinowa.
WTOREK 23.08.2022
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)
z masłem, wędlina drobiowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrona.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).
*Kluseczki leniwe z masełkiem na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajka, ser biały).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), ser żółty wędzony, pomidor, herbata rumiankowa.
ŚRODA 24.08.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu śliwka.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, groszek zielony).
Ryż z sosem mięsno-warzywnym (marchewka, pietruszka, seler, pomidory, por, fasolka czerwona, papryka zielona, żółta).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Koktajl malinowy (jogurt naturalny, mleko), banan.
CZWARTEK 25.08.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), dżem brzoskwiniowy, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Łazanki z mięskiem (mąka pszenna, jajka, cebula) i białą kapustą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Jagodowy sernik na zimno (jogurt naturalny, żelatyna), lemoniada pomarańczowa.
PIĄTEK 26.08.2022
Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, kolorowe papryczki, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Ryba (miruna) na parze w cytrynie z koperkiem, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem i mozzarellą, rukola, herbata czarna z cytryną.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną