Jadłospis na tydzień od 26.02.2023r. do 03.03.2023r.

PONIEDZIAŁEK 27.02.2023

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),*pasta twarogowa, rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko).

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym i żółtym serem (seler, gluten, jajka, mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy, wafelek ryżowy.

WTOREK 28.02.2023 

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), szynka z liściem, pomidor, szczypiorek, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa koperkowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), ogórki kiszone z cebulką.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe z kruszonką (jajka, gluten, mleko), kakao na mleku.

ŚRODA 01.03.2023 

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, żytnia, słonecznik) z masłem (mleko),filet z kurczaka, pomidor, papryka żółta, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).

*Pierogi leniwe z masełkiem (mleko, jajka, gluten), surówka z marchewki i jabłka.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), ser żółty, papryka czerwona, herbat z aronii słodzona miodem.

CZWARTEK 02.03.2023

Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten), chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),*pasta jajeczna z majonezem (jajka, gorczyca), rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą bulgur (mleko, gluten, jajka), mizeria ze śmietaną (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy do picia (mleko), chrupki kukurydziane.

PIĄTEK 03.03.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), kiełbasa sucha z fileta, papryka zielona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten).

Ryba panierowana z ziemniakami (miruna, jajka, gluten), kapusta kiszona z marchewką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella (mleko), rukola, pomidor, herbata malinowa słodzona miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content