PONIEDZIAŁEK 17.04.2023
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa wielowarzywna z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, por, mleko, gluten).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z warzywami i ryżem (seler).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Deserek serowy z musem truskawkowym (mleko).
WTOREK 18.04.2023
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), *pasta jajeczna z majonezem (jajka, gorczyca), pomidor, szczypiorek, herbata wieloowocowa.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).
Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Jogurcik do picia o smaku mango (mleko), wafelek ryżowy.
ŚRODA 19.04.2023
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),filet z bobrownik, pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), ogórki kiszone z cebulką.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Torcik jogurtowo – kakaowy z musem wiśniowym (mleko).
CZWARTEK 20.04.2023
Śniadanie: Musli na mleku (gluten, orzechy), chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa z miodem.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka, mleko).
Udziec z indyka pieczony z ryżem, marchewka z jabłkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), ser żółty (mleko), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata wieloowocowa.
PIĄTEK 21.04.2023
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), filet zapiekany na maśle, ogórek kiszony, kiełki jarmużu, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zup pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).
Ryba panierowana (miruna, gluten, jajka) z ziemniakami, kapusta kiszona z marchewką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem *pasta z sera białego (mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną