Jadłospis na tydzień od 17.04.2023r. do 21.04.2023r.

PONIEDZIAŁEK 17.04.2023  

Śniadanie: Chleb sielankowy  (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa wielowarzywna z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, por, mleko, gluten).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z warzywami i ryżem (seler).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Deserek serowy z musem truskawkowym (mleko).

WTOREK 18.04.2023 

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), *pasta jajeczna z majonezem (jajka, gorczyca), pomidor, szczypiorek, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).

Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Jogurcik do  picia o smaku mango (mleko), wafelek ryżowy.

ŚRODA 19.04.2023

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),filet z bobrownik, pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), ogórki kiszone z cebulką.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Torcik jogurtowo – kakaowy z musem wiśniowym (mleko).

CZWARTEK 20.04.2023

Śniadanie: Musli na mleku (gluten, orzechy), chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa z miodem.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka, mleko).

Udziec z indyka pieczony z ryżem, marchewka z jabłkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), ser żółty (mleko), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata wieloowocowa.

PIĄTEK 21.04.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), filet zapiekany na maśle, ogórek kiszony, kiełki jarmużu, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zup pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).

Ryba panierowana (miruna, gluten, jajka) z ziemniakami, kapusta kiszona z marchewką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem *pasta z sera białego (mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content