Jadłospis na tydzień od 01.08.2023r. do 04.08.2023r.

WTOREK 01.08.2023 (910kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku

Po śniadaniu gruszki

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, makaron pszenny)

Kurczak w sosie słodko kwaśnym (włoszczyzna paski, ananas, pomidory krojone, mąka pszenna), ryż

Kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: Bułeczki maślane z masłem i miodem (mąka pszenna, miód) , herbata z owoców leśnych

ŚRODA 02.08.2023 (905kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy (mąka pszenna mąka orkiszowa) z masłem, ser żółty,pomidorki koktajlowe,rukola, mleko – podane w formie stołu szwedzkiego

Po śniadaniu marchewka, kalarepa

Obiad: Krupnik z ziemniakami i mięskiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, ziemniaki)

Makaron z serem i polewą truskawkową (makaron pszenny, ser biały, truskawki)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i szynką Włoską, papryka czerwona, herbata z cytryną

CZWARTEK 03.08.2023 (900kcal)

Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata zielona, herbata owocowa

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Krem z zielonych warzyw (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, groszek zielony) z groszkiem ptysiowym

Udziec indyczy pieczony w ziołach, kasza bulgur, mizeria z jogurtem naturalnym

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinia), wafelek ryżowy

PIĄTEK 04.08.2023 (915kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, indyk Jaś, ogórek św., kakao na mleku

Po śniadaniu arbuz

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, makaron zacierka).

Ryba panierowana (miruna, mąka pszenna, bułka tarta, jajko kurze), młode ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z powidłem śliwkowym, mleko

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content