PONIEDZIAŁEK 02.09.2024r (985kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, żurek, ziemniaki, śmietana 18%).
Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, jogurt nat., truskawki)
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata owocowa
WTOREK 03.09.2024r. (990kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, szpinak, groszek zielony, ryż, śmietana 18%).
Makaron spaghetti z sosem bolognese z parmezanem (makaron pszenny, passata pomidorowa, wołowe pieczeniowe, ser parmezan, zioła prowansalskie, olej, cebula)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).
ŚRODA 04.09.2024r. (983kcal)
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, pomidory, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).
Bitka indycza w sosie paprykowym (mąka pszenna, mleko), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka kurze, mleko krowie, masło, śliwki), soczek wieloowocowy.
CZWARTEK 05.09.2024r. (990 kcal)
Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z tuńczyka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Pulpety wołowo-wieprzowe sosie własnym (jajka, bułka pszenna, śmietana 18%) z kasza bulgur, fasolka szparagowa z masełkiem.
Kompot truskawkowo-agrestowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.
PIĄTEK 06.09.2024r. (987kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).
Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłko, olej).
Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).
Podwieczorek: Deserek serowy z musem truskawkowym (ser biały, truskawki, cukier).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną