Jadłospis na tydzień od 02.09.2024r. do 06.09.2024r.

PONIEDZIAŁEK 02.09.2024r (985kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, żurek, ziemniaki, śmietana 18%).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, jogurt nat., truskawki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata owocowa

WTOREK 03.09.2024r. (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, szpinak, groszek zielony, ryż, śmietana 18%).

Makaron spaghetti z sosem bolognese z parmezanem (makaron pszenny, passata pomidorowa, wołowe pieczeniowe, ser parmezan, zioła prowansalskie, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).

ŚRODA 04.09.2024r. (983kcal)

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty,  pomidory, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).

Bitka indycza w sosie paprykowym (mąka pszenna, mleko), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka kurze, mleko krowie, masło, śliwki), soczek wieloowocowy.

CZWARTEK 05.09.2024r. (990 kcal)

Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z tuńczyka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pulpety wołowo-wieprzowe sosie  własnym (jajka, bułka pszenna, śmietana 18%) z kasza bulgur, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.

PIĄTEK 06.09.2024r. (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłko, olej).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Deserek serowy z musem truskawkowym (ser biały, truskawki, cukier).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content