Jadłospis

6wrz2024

PONIEDZIAŁEK 09.09.2024  (984kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidło śliwkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).

Meksykański kociołek z kaszą bulgur (pomidory, fasolka czerwona, kukurydza, filet z kurczaka, kolorowa papryka, cebula).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kukurydza gotowana, sok owocowy

WTOREK 10.09.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty wędzony, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosół drobiowy z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).

Bitki schabowe w sosie własnym, ziemniaki, buraczki na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Ptasie mleczko o smaku mango (jogurt naturalny, żelatyna).

ŚRODA 11.09.2024 (988 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, mozzarella, pomidory, rukola,  kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Racuszki  polewą jogurtowo – cynamonową, mus brzoskwiniowy.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem i schabem z czarnuszką, ogórek kiszony, herbata rumiankowa

CZWARTEK 12.09.2024  (989kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony,  herbata mięta z cytryną

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kotlet mielony drobiowy z pieca ( jajko, bułka tarta), kasza kuskus, marchewka mini z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem z *domową nutellą (daktyle, orzechy laskowe, kakao), lemoniada pomarańczowa

PIĄTEK 13.09.2024  (987kcal)

Śniadanie: Bułka pikaro  (mąka pszenna, mąka razowa) z masłem, szynka Kniazia, kolorowe papryczki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad Zupa  ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ryba (miruna) smażona (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami i szpinak duszony.

Kompot jabłko – rabarbar.

Podwieczorek:  Banan z jogurtem i granolą (jogurt naturalny, granola).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

2wrz2024

PONIEDZIAŁEK 02.09.2024r (985kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, żurek, ziemniaki, śmietana 18%).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, jogurt nat., truskawki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata owocowa

WTOREK 03.09.2024r. (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, szpinak, groszek zielony, ryż, śmietana 18%).

Makaron spaghetti z sosem bolognese z parmezanem (makaron pszenny, passata pomidorowa, wołowe pieczeniowe, ser parmezan, zioła prowansalskie, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).

ŚRODA 04.09.2024r. (983kcal)

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty,  pomidory, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).

Bitka indycza w sosie paprykowym (mąka pszenna, mleko), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka kurze, mleko krowie, masło, śliwki), soczek wieloowocowy.

CZWARTEK 05.09.2024r. (990 kcal)

Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z tuńczyka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pulpety wołowo-wieprzowe sosie  własnym (jajka, bułka pszenna, śmietana 18%) z kasza bulgur, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.

PIĄTEK 06.09.2024r. (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłko, olej).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Deserek serowy z musem truskawkowym (ser biały, truskawki, cukier).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

26lip2024

PONIEDZIAŁEK 29.07.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), parówki z szynki, sos pomidorowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa cukiniowa z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, cukinia, ziemniaki).

Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym z kaszą bulgur  (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła prowansalskie, kasza bulgur, olej).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko mango (sok jabłkowy, mango), wafle kukurydziane

WTOREK 30.07.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), ser wędzony, pomidor, ogórek zielony, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Makaron spaghetti z sosem bolońskim (makaron pszenny, łopatka wp., pieczeń woł., cebula, parmezan, olej)

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowo bananowy (jogurt naturalny, maliny, banan), chrupki kukurydziane

ŚRODA 31.07.2024  (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kabanosy drobiowe, ser mozarella,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa gulaszowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, , groszek, , śmietana 18%, szynka wp., makaron pszenny, kolorowe papryki, pomidory).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny)

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Rogalik, soczek wieloowocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

19lip2024

PONIEDZIAŁEK 22.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem  (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), serek śmietankowy, szczypiorek, rzodkiewka, kakao na mleku (mleko krowie, kakao).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Spaghetti z mięsem i parmezanem( makaron pszenny, wołowe pieczeń, pulpa pomidorowa, włoszczyzna, ser parmezan, olej, cebula).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy (brzoskwinie, mąka ziemniaczana, cukier), chrupki kukurydziane

WTOREK 23.07.2027 (985kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (mleko krowie, płatki owsiane), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, masło), ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa brokułowa  z makaronem literki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron pszenny, brokuł).

Duszona wieprzowinka (szynka wieprzowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą gryczana (kasza gryczana, olej) , surówka z ogórków kiszonych z cebulą.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Batonik crunchy, mleko (mleko krowie)

ŚRODA 24.07.2024 (987kcal)

Śniadanie: Bułeczki pszenne (mąka pszenna) z masłem, schab z czarnuszką, ser żółty,pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ryż, ogórki kiszone).

Udziec drobiowy pieczony (udziec z kurczaka, olej, przyprawy ziołowe) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, majonez).

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowo bananowy (jogurt naturalny, maliny, banan), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 25.07.2023 (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb słonecznikowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, sałata zielona, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Danie meksykańskie (mięso mieszane indyczo-wieprzowe, papryka czerwona, zielona, żółta, fasolka czerwona, pomidory, kukurydza) z ryżem

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową.

PIĄTEK 26.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy, pomidor koktajlowy, rukola, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, groszekzielony, groszek ptysiowy).

Grillowana ryba w ziołach (miruna), ziemniaki z koperkiem, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

12lip2024

PONIEDZIAŁEK 15.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku (mleko, kawa zbożowa).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, makaron pszenny).

Pieczony filet z indyka z młodymi ziemniakami (filet z indyka, olej, przyprawy prowansalskie, ziemniaki, koperek), mini marchewki z masełkiem (marchew, masło)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, truskawki), precelki.

WTOREK 16.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, ser żółty wędzony, pomidor, herbata owocowa.

Po śniadaniu morele.

Obiad: Zupa koperkowa z młodymi ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Panierowana ryba z pieca  (miruna, bułka tarta, jajko, mąka, olej) z żółtym ryżem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Deserek serowy z miodem i płatkami migdałowymi (ser biały płt., jogurt naturalny, miód migdał), herbata owoce lasu.

ŚRODA 17.07.2024 (985 kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Potrawka z kurczaka z warzywami (filet z kurczaka, mąka pszenna, seler, marchewka, pietruszka, por), kasza bulgur, mix sałat z sosem jogurtowym.

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Weka pszenna z masełkiem (weka, masło), powidłami śliwkowymi, kakao na mleku (mleko krowie, kakao).

CZWARTEK 18.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, pasta jajeczna (jajko, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka pszenna).

Gulasz  wołowy  (wołowe pieczeń, cebula, olej, mąka pszenna), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej) surówka z młodej kapusty koperku i cytryny

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowo jagodowy (jogurt naturalny, żelatyna, cukier, jagody)

PIĄTEK 19.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Bułeczka (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, soczewica, seler, por, jajka, mąka pszenna, groszek ptysiowy).

Bułeczki na parze z polewą jagodową (mąka pszenna, drożdże, jajka kurze, mleko krowie, jogurt naturalny, jagody)

 Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek:. Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

5lip2024

PONIEDZIAŁEK 08.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor , kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Makaron z serem i jagodami (makaron pszenny, ser biały, jagody).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), jajko gotowane (jajko kurze),szczypiorek, rzodkiewka herbata rumianek

WTOREK 09.07.2024r.   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami z koperkiem, marchew z groszkiem.

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

ŚRODA 10.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).

 Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami (mleko krowie, kakao, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 11.07.2024r.   (990Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Sznycelki wieprzowe (szynka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki, banany), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 12.07.2024r.   (985kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu marchew, kalarepa.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18%).

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami (ziemniaki, udziec z kurczaka, mieszanka warzyw, cebula, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka, masło), mleko z miodem  (mleko krowie, miód)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content