Jadłospis

26lip2024

PONIEDZIAŁEK 29.07.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), parówki z szynki, sos pomidorowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa cukiniowa z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, cukinia, ziemniaki).

Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym z kaszą bulgur  (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła prowansalskie, kasza bulgur, olej).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko mango (sok jabłkowy, mango), wafle kukurydziane

WTOREK 30.07.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), ser wędzony, pomidor, ogórek zielony, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Makaron spaghetti z sosem bolońskim (makaron pszenny, łopatka wp., pieczeń woł., cebula, parmezan, olej)

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowo bananowy (jogurt naturalny, maliny, banan), chrupki kukurydziane

ŚRODA 31.07.2024  (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kabanosy drobiowe, ser mozarella,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa gulaszowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, , groszek, , śmietana 18%, szynka wp., makaron pszenny, kolorowe papryki, pomidory).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny)

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Rogalik, soczek wieloowocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

19lip2024

PONIEDZIAŁEK 22.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem  (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), serek śmietankowy, szczypiorek, rzodkiewka, kakao na mleku (mleko krowie, kakao).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Spaghetti z mięsem i parmezanem( makaron pszenny, wołowe pieczeń, pulpa pomidorowa, włoszczyzna, ser parmezan, olej, cebula).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy (brzoskwinie, mąka ziemniaczana, cukier), chrupki kukurydziane

WTOREK 23.07.2027 (985kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (mleko krowie, płatki owsiane), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, masło), ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa brokułowa  z makaronem literki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron pszenny, brokuł).

Duszona wieprzowinka (szynka wieprzowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą gryczana (kasza gryczana, olej) , surówka z ogórków kiszonych z cebulą.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Batonik crunchy, mleko (mleko krowie)

ŚRODA 24.07.2024 (987kcal)

Śniadanie: Bułeczki pszenne (mąka pszenna) z masłem, schab z czarnuszką, ser żółty,pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ryż, ogórki kiszone).

Udziec drobiowy pieczony (udziec z kurczaka, olej, przyprawy ziołowe) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, majonez).

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowo bananowy (jogurt naturalny, maliny, banan), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 25.07.2023 (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb słonecznikowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, sałata zielona, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Danie meksykańskie (mięso mieszane indyczo-wieprzowe, papryka czerwona, zielona, żółta, fasolka czerwona, pomidory, kukurydza) z ryżem

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową.

PIĄTEK 26.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy, pomidor koktajlowy, rukola, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, groszekzielony, groszek ptysiowy).

Grillowana ryba w ziołach (miruna), ziemniaki z koperkiem, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

12lip2024

PONIEDZIAŁEK 15.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku (mleko, kawa zbożowa).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, makaron pszenny).

Pieczony filet z indyka z młodymi ziemniakami (filet z indyka, olej, przyprawy prowansalskie, ziemniaki, koperek), mini marchewki z masełkiem (marchew, masło)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, truskawki), precelki.

WTOREK 16.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb graham (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, ser żółty wędzony, pomidor, herbata owocowa.

Po śniadaniu morele.

Obiad: Zupa koperkowa z młodymi ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Panierowana ryba z pieca  (miruna, bułka tarta, jajko, mąka, olej) z żółtym ryżem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Deserek serowy z miodem i płatkami migdałowymi (ser biały płt., jogurt naturalny, miód migdał), herbata owoce lasu.

ŚRODA 17.07.2024 (985 kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Potrawka z kurczaka z warzywami (filet z kurczaka, mąka pszenna, seler, marchewka, pietruszka, por), kasza bulgur, mix sałat z sosem jogurtowym.

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Weka pszenna z masełkiem (weka, masło), powidłami śliwkowymi, kakao na mleku (mleko krowie, kakao).

CZWARTEK 18.07.2024 (990kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, pasta jajeczna (jajko, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka pszenna).

Gulasz  wołowy  (wołowe pieczeń, cebula, olej, mąka pszenna), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej) surówka z młodej kapusty koperku i cytryny

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowo jagodowy (jogurt naturalny, żelatyna, cukier, jagody)

PIĄTEK 19.07.2024 (989kcal)

Śniadanie: Bułeczka (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, soczewica, seler, por, jajka, mąka pszenna, groszek ptysiowy).

Bułeczki na parze z polewą jagodową (mąka pszenna, drożdże, jajka kurze, mleko krowie, jogurt naturalny, jagody)

 Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek:. Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

5lip2024

PONIEDZIAŁEK 08.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor , kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Makaron z serem i jagodami (makaron pszenny, ser biały, jagody).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), jajko gotowane (jajko kurze),szczypiorek, rzodkiewka herbata rumianek

WTOREK 09.07.2024r.   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami z koperkiem, marchew z groszkiem.

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

ŚRODA 10.07.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).

 Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami (mleko krowie, kakao, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 11.07.2024r.   (990Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Sznycelki wieprzowe (szynka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki, banany), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 12.07.2024r.   (985kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu marchew, kalarepa.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18%).

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami (ziemniaki, udziec z kurczaka, mieszanka warzyw, cebula, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka, masło), mleko z miodem  (mleko krowie, miód)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

28cze2024

PONIEDZIAŁEK 01.07.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, brukselka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt, cukier waniliowy), wafle ryżowe

WTOREK 02.07.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).

Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane kakaowe, sok jabłkowy

ŚRODA 03.07.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser mozarella,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Jajko w sosie koperkowym (jajko kurze, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), marchewki baby (marchewki, masło).

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z powidłem (weka, masło, powidło), mleko (mleko krowie)

CZWARTEK 04.07.2024 (991kcal)

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty, papryka czerwona, ogórek małosolny, herbata miętowa.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, sałata z rzodkiewka i jogurtem (sałata masłowa, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Pana cotta z owocami lasu (jogurt naturalny, cukier, żelatyna, jeżyny, maliny)

PIĄTEK 05.07.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), pasta z szynki ze szczypiorkiem (szynka kniazia, majonez, szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, pieczarki).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z młodej kapusty (kapusta, marchew, kukurydza, koperek, majonez)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Deserek z polewą jagodową (ser biały, mleko krowie, jagody)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

21cze2024

PONIEDZIAŁEK 24.06.2024r.   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krupnik z ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Spaghetti bolognese z parmezanem (pieczeń wołowa, makaron pszenny, włoszczyzna, parmezan)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie), chrupki kukurydziane.

WTOREK 25.06.2024r.    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki (szynka Jurand, majonez, szczypiorek), pomidor, ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu morele.

Obiad: Jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mieszanka warzywna)

Leczo z kiełbaska (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, cebula, cukinia, pomidory, kiełbasa z szynki), ryż

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka z masłem (mąka pszenna, masło), dżem, mleko (mleko krowie)

ŚRODA 26.06.2024r.    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty królewski , schab z czarnuszką,pomidor malinowy, ogórek zielony,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, koperek, śmietana 18%).

Duszona szynka w sosie własnym  (szynka wp. , cebula, mąka pszenna, olej), kasza gryczana (kasza gryczana, olej) mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Budyń waniliowy polany musem malinowym (mleko krowie, mąka pszenna, cukier waniliowy, maliny)

CZWARTEK 27.06.2024r.    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasztet, kolorowe papryczki, herbata malinowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z brokuła z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki młode z koperkiem, ogórek kiszony

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Chleb słonecznikowy z polędwicą (chleb słonecznikowy, masło, polędwica sopocka), pomidor, soczek wieloowocowy

PIĄTEK 28.06.2024r.   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasta jajeczna z serem żółtym ze szczypiorkiem  (jajko kurze, majonez, szczypiorek, ser gouda), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: barszcz czerwony i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, biała kiełbasa z szynki, ziemniaki).

Naleśniki z serem i polewą truskawkową  (mąka tortowa, jajka, truskawki, ser biały)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny bananowy (jogurt naturalny, banany), wafel kukurydziany

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content