Jadłospis

26kwi2024

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło),serek śmietankowy z tuńczykiem i szczypiorkiem (serek śmietankowy, tuńczyk, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Makaron penne z sosem mięsno pomidorowym (makaron pszenny, mięso wołowe, passata pomidorowa, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl bananowo kakaowy (banan, kakao, mleko krowie) chrupki kukurydziane

WTOREK 30.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka Kniazia, papryka zielona, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, koperek, ogórki kiszone, ryż).

Pieczeń rzymska (szynka wp., bułka tarta, jajko kurze, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), surówka z młodej kapusty (kapusta młoda, marchew, majonez)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym (weka, masło, ser żółty), pomidor, sok jabłkowy

ŚRODA 01.05.2024r. 

Święto pracy

CZWARTEK 02.05.2024r.  (991kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), jajecznica ze szczypiorkiem (jajko kurze masło), pomidor, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Rosolnik z mięskiem z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, jajko kurze, mąka pszenna).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Weka z filetem z kurczaka, sałata masłowa, ogórek (mąka pszenna, masło)

PIĄTEK 03.05.2024r.

Święto Konstytucji 3 Maja

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

19kwi2024

PONIEDZIAŁEK 22.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło),parówki z szynki, sos pomidorowy,ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kalafior, ziemniaki).

Grillowany filet z indyka w ziołach prowansalskich  (filet z indyka, olej, zioła),  żółty ryż (ryż, olej, kurkuma), bukiet warzyw z masełkiem (marchew, groszek, kalafior ramonesco, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chrupki kukurydziane

WTOREK 23.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Musli na mleku (musli owocowe, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka naturalna, ogórek zielony, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, koperek, makaron pszenny).

Danie meksykańskie (kukurydza, fasola czerwona, papryki kolorowe, pomidory, cebula, szynka wp., olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z dżemem, mleko (mleko krowie)

ŚRODA 24.04.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), kabanos drobiowy,pomidor koktajlowy, ogórek kiszony,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny, marchew, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Ryba pieczona w sezamie  (miruna, sezam, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek zielony, jogurt naturalny, koperek)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, cukier, mąka ziemniaczana), czipsy owocowe

CZWARTEK 25.04.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z serka śmietankowego i tuńczyka (serek śmietankowy, tuńczyk, pomidory suszone), koperek, herbata owocowa z cytryną

Po śniadaniu młoda kalarepka, marchewki.

Obiad: Pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, jajko kurze, mąka pszenna).

Kotlet devolay z serem pieczony w piecu  (filet z kurczaka, jajko kurze, bułka tarta, ser żółty), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony.

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Rogalik (mąka pszenna), mięta z cytryną

PIĄTEK 26.04.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), szynka Juranda, sałata, pomidor, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa gulaszowa(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa, łopata wp., papryka kolorowa, ziemniaki).

Makaron z serem, polewa truskawkowa (makaron pszenny, ser biały, truskawki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Grecka sałatka (sałata lodowa, oliwki, ser typu feta, ogórek zielony, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek), wafelek kukurydziany

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

12kwi2024

PONIEDZIAŁEK 15.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem  (serek śmietankowy, łosoś wędzony, koperek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ogórek kiszony, ziemniaki).

Filet z kurczaka gyros z ryżem  (filet z kurczaka, olej, przyprawa gyros), ryż (ryż, olej), roszponka z pomidorkami koktajlowymi polana oliwą z oliwek.

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane , kakao(mleko, kakao)

WTOREK 16.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa z ciecierzycą z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola krasa, makaron pszenny).

Pierogi leniwe (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały), mus truskawkowy (truskawki)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 17.04.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z Zielonego groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, groszek zielony, migdały, śmietana 18%).

Maczanka krakowska (szynka wp., mąka pszenna, cebula, olej),bułeczka pełnoziarnista (mąka pszenna, mąka żytnia), surówka Colesław (młoda kapusta, marchew, majonez)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem malinowym (mleko krowie, cukier waniliowy, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 18.04.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser biały z powidłem  (ser biały, powidło), herbata owocowa z cytryną

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z kaszą krakowską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Spagetti z parmezanem  (makaron pszenny, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, zioła prowansalskie, parmezan)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem, posypany czekoladą Wawel (banan, jogurt naturalny, czekolada)

PIĄTEK 19.04.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), filet na maśle, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Zapiekana ryba ze szpinakiem (miruna, szpinak) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie).

 Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Truskawkowa chmurka z prażonymi migdałami (jogurt naturalny, truskawki, migdały), precelki Lajkonik

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

5kwi2024

PONIEDZIAŁEK 08.04.2024 (9890kcal)

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser biały, szprotki) , rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, mleko krowie)

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajo kurze).

Pieczony udziec z kurczaka z żółtym ryżem (udziec z kurczaka, zioła prowansalskie, ryż, kurkuma, olej), bukiet warzyw na parze (mieszanka warzywna)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chrupki kukurydziane

WTOREK 09.04.2024  (990kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (mleko krowie, kasza manna, kakao), chleb orkiszowy jasny z masłem  (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), szynka Kniazia, pomidor, sałata zielona, herbata miętowa

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana, soczewica, groszek ptysiowy).

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym  (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, pieczarki, śmietana 18%), marchew z jabłkiem (marchew, jabłko, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy z chrupsami owocowymi (brzoskwinia, mąka ziemniaczana, jabłuszka suszone)

ŚRODA 10.04.2024  (985 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty (ser żółty), ogórek zielony, pomidor,kawa inka na mleku (kawa zbożowa, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, ziemniaki).

Zrazik wieprzowy  w sosie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki.

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek:  Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło) i powidłami, mleko (mleko krowie)

CZWARTEK 11.04.2024   (983kcal)

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko krowie, płatki kukurydziane), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), szynka Włoska, papryka żółta, papryka zielona,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba smażona (miruna, mąka pszenna, jajka, mleko), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot z czarnej porzeczki (porzeczka czarna, cukier)

Podwieczorek: Czekoladowe ciasteczka owsiane, soczek owocowy

PIĄTEK 12.04.2024  (990 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem (mąka pszenna, masło), jajko (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).

Leczo z kiełbaską (kolorowe papryki, cukinia, pomidory), kasza pęczak (kasza pęczak, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłkowo, bananowo, brzoskwiniowe (sok jabłkowy, banan, brzoskwinia), wafelek kukurydziany.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

29mar2024

PONIEDZIAŁEK 01.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

WTOREK 02.04.2024r.   990kcal

Śniadanie: Kasza manna na mleku (mleko krowie, kasza manna), pieczywo chrupkie ze słodka bryndzą (pieczywo wielozbożowe, ser biały, wanilia), herbata owocowa

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ryż, śmietana 18%).

Naleśniki z dżemem (mąka tortowa, jajko kurze, mleko krowie, dżem truskawkowy)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Graham z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), jajko, pomidor, herbata z miodem i cytryną

ŚRODA 03.04.2024   (989kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem (weka pszenna, masło),ser żółty królewski (ser żółty), kabanos wp, pomidor malinowy, rukola, kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa szpinakowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, szpinak, makaron zacieka, szpinak).

Ryb panierowana z pieca (miruna, bułka tarta, jajko kurze, mąka pszenna, olej) ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel mango (mango, mąka ziemniaczana), wafle kukurydziane

CZWARTEK 04.04.2024   (985kcal)

Śniadanie: Musli owocowe na mleku, chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło) pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami  (tuńczyk, pomidory suszone), rzodkiewka, papryka zielona, herbata z owoców leśnych.

Po śniadaniu pomarańcza

Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana 18%, ziemniaki, groszek ptysiowy).

Pieczony udziec z indyka (udziec z  indyka, zioła olej) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej), mizeria z jogurtem i koperkiem  (ogórek zielony, jogurt naturalny, koperek)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Koktajl bananowy – brzoskwiniowy (jogurt naturalny, banan, brzoskwinia), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 05.04.2024   (990kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem (chleb graham, masło), szynka Kniazia, sałata zielona, papryka czerwona, mleko z miodem (mleko krowie, miód)

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami  (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, ziemniaki, śmietana 18%)

Wieprzowinka w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (polędwica wp., papryka czerwona, pomidory, seler, marchewka, por, ananas, ryż).

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek:  Ciasto marchewkowe (mąka pszenna, marchew, jabłko, mleko), herbata rumianek

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

22mar2024

PONIEDZIAŁEK 25.03.2024r.   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Spaghetti bolognese z parmezanem (pieczeń wołowa, makaron pszenny, włoszczyzna, parmezan)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie), chrupki kukurydziane.

WTOREK 26.03.2024r.    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki ze szczypiorkiem (szynka Kniazia, majonez, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, fasola Jaś)

Makaron z serem polany truskawkami (makaron pszenny, truskawki, cukier , ser biały)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), polędwica z liściem ,pomidor, herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 27.03.2024r.    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, kabanos drobiowy,pomidor malinowy, roszponka,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, ogórek kiszony, śmietana 18%).

Duszona szynka w sosie własnym  (szynka wp. , cebula, mąka pszenna, olej), kasza gryczana (kasza gryczana, olej) mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Budyń waniliowy polany musem malinowym (mleko krowie, mąka pszenna, cukier waniliowy, maliny)

CZWARTEK 28.03.2024r.    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka manna  na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z avocado (jajka kurze, majonez, avocado), kolorowe papryczki, herbata malinowa.

Po śniadaniu pomarańcze.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny bananowy (jogurt naturalny, mleko krowie, banan), ciasteczka owsiane czekoladowe

PIĄTEK 29.03.2024r.   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: żurek z białą kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, biała kiełbasa z szynki, ziemniaki).

Indyk w sosie chrzanowym (filet z indyka, mąka pszenna, cebula, olej, chrzan, śmietana 18%), kasza gryczana (kasza gryczana, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Babka drożdżowa z lukrem pomarańczowo cytrynowym (mleko krowie, masło, jajka kurze, mleko, drożdże), herbata rumiankowa z miodem

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content