Jadłospis

7gru2021

PONIEDZIAŁEK 06.12.2021

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek śmietankowy z rzodkiewką , kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Krem z brokuł z płatkami migdałowymi ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana ).

Pierś z kurczaka, frytki ( pieczone w piecu konwekcyjnym ), sałata lodowa z jogurtem.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapki Mikołajkowe : weka z masłem, jajko, majonez , papryka czerwona, czarnuszkaHerbata czarna

WTOREK 07.12.2021

Śniadanie:  Zupa mleczna z lanym ciastem ( jajka, mąka mleko)chleb orkiszowy ciemny z masłem  i szynką wieprzową,  ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną. Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa warzywna z brukselką i zacierką ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, mąka, jaja ).

Eskalopki z kurczaka, ziemniaki, kalafior romonesco .

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Shake truskawkowy ( jogurt naturalny, mleko), batonik orzechowo – migdałowy

ŚRODA 08.12.2021

Śniadanie: Bułeczka pszenna  z masłem , ser żółty, pomidorki koktajlowe,  kakao na mleku – podane

w formie stołu szwedzkiego. Po śniadaniu banan

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą  ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

Makaron z  serem polany musem brzoskwiniowym ( masło).

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka gyros  ( sałata lodowa, pierś z kurczaka, pomidory, ogórek zielony, koperek, jogurt grecki, kukurydza) , trójkąty kukurydziane z solą morską, herbata malinowa

CZWARTEK 09.12.2021

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułeczka pikarro  z masełkiem i kiełbasą żywiecką, ogórek kiszony, herbata owocowy sad . Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Filet z indyka po hawajsku ( ananas, ser żółty), kasza bulgur, roszponka z sosem winegret

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: *Piszinger ( kakao, masło, mleko w proszku, cukier), sok jabłkowy

PIĄTEK 10.12.2021

Śniadanie: Weka z masłem, pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem ( majonez),  kawa inka na mleku. Po śniadaniu pomarańcz

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).

Sznycle rybne z ziemniakami, marchewka z groszkiem.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:   Mleko sojowe,  banan

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

29lis2021

PONIEDZIAŁEK 29.11.2021

Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem, serek mozzarella z pomidorkami koktajlowymi, kawa inka na mleku.  
Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa grochowa  z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny, groch,  marchew, pietruszka, seler, por śmietana ).

Racuszki drożdżowe z malinami ( mleko, mąka, jaja)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

WTOREK 30.11.2021

Śniadanie: Płatki jaglane  na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony. Herbata malinowa.  
Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Potrawka z kurczaka z ryżem ( śmietana) , pomidorki koktajlowe.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Sałatka owocowa ( kaki, banan, jabłko, kiwi, jogurt naturalny).

ŚRODA 01.12.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, ser żółty, kiełki buraka.  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.  
Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa Krupnik ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba łosoś z pieca z ziemniakami, szpinak ze śmietaną.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni  z masłem, pasta z suszonych pomidorów, soczewicy, bazylia, herbata owoce lasu.

CZWARTEK 02.12.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb kukurydziany , szynka drobiowa , rzodkiewka. Herbata czarna z cytryną .
Po śniadaniu winogrono bezpestkowe

Obiad: Zupa pomidorowa z  makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka, jajko, śmietana).

Gulasz cielęcy w sosie paprykowym z kaszą bulgur, surówka z selera z rodzynkami.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Ciasto Weneckie z jabłkami ( mąka, jajka, mleko, olej)  , soczek multiwitamina

PIĄTEK 03.12.2021

Śniadanie: Chleb słonecznikowy , pasta jajeczna z serem żółtym i  tuńczykiem ( majonez, szczypiorek).

Po śniadaniu kaki

Obiad: Zupa koperkowa z   (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska   ).

Pieczone podudzie z indyka, kasza kuskus, marchewka na masełku.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  * Serek waniliowy, chrupki kukurydziane o smaku bananowym, herbata owoce sadu.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną. Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

22lis2021

PONIEDZIAŁEK 22.11.2021

Śniadanie: Bułeczka pszenna  z masłem  i  powidłami, kakao na mleku.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, mleko, jajko, mąka ).

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kasza kuskus, marchewka z ananasem.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka pikarro z szynką drobiową, sałata zielona, herbata z cytryną.

WTOREK 23.11.2021

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, weka z masłem, ser żółty, pomidor, herbata.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa grysikowa ( wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, buraczki zasmażane.

Kompot śliwkowo – jabłkowy.

Podwieczorek: Banan z musem  truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów.

ŚRODA 24.11.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasztet , ogórek kiszony,  kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu winogrono bezpestkowe

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryż z jabłkiem i polewą jogurtową.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni  z masłem, kabanosy, pomidor koktajlowy, herbata malinowa. 

CZWARTEK 25.11.2021

Śniadanie: Mleko z pszennymi chrupkami. Pasta z sera białego i fety z brokułem i rzodkiewką, chleb słonecznikowy. Herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka, jajko, śmietana).

Ryba po grecku ( pomidory, bukiet jarzyn) kasza gryczana biała.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Pana cotta straciatella ( jogurt naturalny, żelatyna, czekolada ) , soczek „pyłek” ( jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma)

PIĄTEK 26.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, jajka gotowane ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Rosół drobiowo – wołowy z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, mąka, jaja).

Sznycle wieprzowez ziemniakami,mizeria ( śmietana, jajka).

Kompot malinowo – jabłkowy

Podwieczorek: * Koktajl jagodowy ( jagody, jogurt naturalny), batonik zbożowy orzechowomigdałowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

15lis2021

PONIEDZIAŁEK 15.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, ser biały z miodem i mielonymi orzeszkami włoskimi.

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa z cukinii z fetą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti z makaronem, parmezanem ( szynka wieprzowa, pomidory)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: * Smoothie gruszkowo – jabłkowe, wafelek kukurydziany

WTOREK 16.11.2021

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, chleb orkiszowy jasny, wędlina wieprzowa, papryka zielona, czerwona, żółta,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu morele suszone, orzeszki nerkowca.

Obiad:  Krupnik z mięsem i kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, marchew po parysku.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z serem żółtym, rucola, herbata rozgrzewająca ( imbir, pomarańcz, cytryna, miód).

ŚRODA 17.11.2021

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, pomidor malinowy , kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa krem z dyni z pestkami dyni (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Schab pod pierzynką z jarzyn ( pomidory, marchew, seler, pietruszka ) z kaszą bulgur, roszponka z oliwą.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z bananami, granolą czekoladową.

CZWARTEK 18.11.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb kukurydziany z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem i majonezem, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłuszka suszone

Obiad: Zupa jesienna z zacierką ( wywar mięsno – warzywny,  marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Indyk z sosie własnym, z kaszą kuskus, surówka szwedzka z marchewką i cebulką. 

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto kruche z brzoskwiniami, soczek królewski (jabłko, marchew, cytryna)

PIĄTEK 19.11.2021

Śniadanie: Bułeczka pikarro z masełkiem, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao na mleku.

Po śniadaniu winogrona bezpestkowe

Obiad:  Barszcz czerwony z fasolą Jaś  (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Łosoś z pieca, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką.

Kompot malinowy.

Podwieczorek:  Mus owocowy ( mango, jabłko), ciasteczka owsianomaślane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

8lis2021

PONIEDZIAŁEK 08.11.2021

Śniadanie:  Chleb mieszany ( mąka pszenna i mąka żytnia), parówki z szynki, ogórek zielony, ketchup, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana). 

Pieczeń rzymska z kaszą kuskus,  kolorowa mieszanka warzyw ( fasolka żółta i zielona, marchew, brokuł)

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, ser żółty, sałatalodowa, herbata czarna z cytryną .

WTOREK 09.11.2021

Śniadanie:  Musli  owocowe z mlekiem, bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, roszponka.

Po śniadaniu winogrono bezpestkowe

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw,  groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, brokuł, cukinia, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pieczona ryba ( miruna) w płatkach kukurydzianych, ziemniaki , mizeria ze śmietaną.

Kompot wiśniowo.

Podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem, pasztetem i pomidorem.

ŚRODA 10.11.2021

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem,kabanosy wieprzowodrobiowe , pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną, surówka marchew z jabłkiem.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: *Galaretka wiśniowa z bitą śmietaną.

CZWARTEK 11.11.2021

Narodowe Święto Niepodległości

PIĄTEK 12.11.2021

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, łosoś wędzony, ogórek kiszony, koperek,  kawa zbożowa (jęczmień, żyto),

Po śniadaniu banany.

Obiad:Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Makaron z serem i polewą truskawkową  (mąka pszenna i jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułeczki z nadzieniem owocowym,  soczek pomarańczowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

29paź2021

PONIEDZIAŁEK 01.11.2021

Wszystkich Świętych

WTOREK 02.11.2021

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, weka z masłem, serek śmietankowy, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu kolorowe papryczki do chrupania.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Ryż z brzoskwiniami i bitą śmietaną.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem,polędwica sopocka, sałata. Herbata malinowa.

ŚRODA 03.11.2021

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty wędzony , ogórek kiszony,  kakao na mleku .

Po śniadaniu banan

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak, ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami( szynka wieprzowa, parmezan, brokuł, kalafior, marchewka, masło, mleko, mąka pszenna).

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: *Budyń waniliowy z musem wiśniowym, wafelek ryżowy

CZWARTEK 04.11.2021

Śniadanie: Mleko z kółeczkami miodowymi, chleb orkiszowy jasny z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienna, sałatka z kapusty pekińskiej i marchewki z majonezem.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: bułeczka półsłodka z  masłem i miodem. Soczek dyniogłowy  ( jabłko, dynia, marchew).

PIĄTEK 05.11.2021

Śniadanie: Weka z masłem, wieprzowinka z pieca, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad:  Zupa grysikowa z kapustą włoską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna).

Miruna  smażona  ( jajka, mleko, mąka) z ziemniakami,surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  * Deserek jogurtowy z granolą czekoladową.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content