Jadłospis

16maj2022

PONIEDZIAŁEK 16.05.2022

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem z warzyw strączkowych z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Filet z indyka z pieca z kaszą bulgur, ogórki z koperkiem i jogurtem naturalnym.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana), chrupki kukurydziane.

WTOREK 17.05.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami ryżowymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty, papryka zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, mąka pszenna).

Ziemniaki, bryzol wieprzowy (mąka pszenna, cebula, łopatka wieprzowa) z pieczarkami, mini marchewki z masłem.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka wieprzowa, roszponka, herbata malinowa.

ŚRODA 18.05.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe,pomidor koktajlowy, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, śmietana, seler).

Ryż z jogurtem naturalnym i świeżymi truskawkami.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek:Chleb graham (mąka pszenna graham, mąka pszenna, słonecznik) z masłem, pasta jajeczna z majonezem i szczypiorkiem,

Herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 19.05.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku , chleb słonecznikowy z masłem i świeżymi warzywami, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor, papryka żółta, koperek.  Herbata czarna.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa wielowarzywna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, brokuł, kalafior).

Kasza jęczmienna, gulasz cielęcy, ogórki małosolne z cebulką i oliwą z oliwek.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto kruche z powidłami i kruszonką (mąka pszenna, jajka, masło), lemoniada pomarańczowo – cytrynowa z miętą i miodem.

PIĄTEK 20.05.2022

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni  z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).

Ziemniaki, ryba z pieca, surówka z młodej kapusty (majonez, koperek, marchewka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), jogurcik owocowy.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

6maj2022

PONIEDZIAŁEK 09.05.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasztet wieprzowo-drobiowy, ogórek kiszony, mleko z miodem.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).

Żółty ryż, pierś z kurczaka grillowana, sałata lodowa z jogurtem naturalnym.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Koktajl jagodowy, ciasteczka zbożowe z morelą 

WTOREK 10.05.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka drobiowa, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu melon

Obiad: Krem z marchewki z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana).

Ziemniaki, klopsy wieprzowe w sosie pomidorowym (pomidory), fasolka szparagowa.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Weka z masłem, ser żółty wędzony, ogórek zielony.

ŚRODA 11.05.2022

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka wieprzowa,pomidor koktajlowy, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Pampuchy drożdżowe z musem truskawkowym

Kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: Weka z masłem, jajko, szczypiorek, herbata malinowa

CZWARTEK 12.05.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb słonecznikowy z masłem, bryndza z sera białego (śmietana), rzodkiewka, ogórek zielony.  Herbata czarna.

Po śniadaniu kolorowe papryczki

Obiad: Zup grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Kasza jęczmienna, gulasz wołowy, marchewka oprószana (mąka pszenna)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem, serek śmietankowy, koperek, herbata rumiankowa

PIĄTEK 13.05.2022

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu winogrona bezpestkowe

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ziemniaki, sznycelki rybne (mąka pszenna, jajko), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i majonezem

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Sernik na zimno (jogurt naturalny, żelatyna, cukier waniliowy) z musem brzoskwiniowym,  soczek owocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

4maj2022

PONIEDZIAŁEK 02.05.2022

Śniadanie: Chleb tostowy z masłem, parówki z szynki, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Krupnik z mięsem indyczym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, śmietana).

Naleśniki (mąka pszenna, jajka, mleko) z powidłami i śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie ryżowe, serek Almette, ogórek zielony, herbata owocowa 

WTOREK 03.05.2022

Święto Konstytucji 3 maja

ŚRODA 04.05.2022

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, awanturka z sardynek ze szczypiorkiem (ser biały), kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mieszanka studencka (rodzynki, morele, orzechy włoskie, nerkowce).

Obiad: Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Spaghetti bolognese z parmezanem (passata, mięso wieprzowe)

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z mango i granolą czekoladową

CZWARTEK 05.05.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb kukurydziany z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną.  

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryż, ryba z pieca w pomidorach, roszponka.

Kompot czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, pasta jajeczna (jogurt naturalny, majonez) z rzodkiewką, herbata z cytryną

PIĄTEK 06.05.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka wieprzowa, kiełki z brokuła, herbata malinowa

Po śniadaniu banan

Obiad: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).

Ziemniaki, kotleciki drobiowe panierowane z pieca, surówka z młodej kapusty z koperkiem i majonezem

Kompot z wieloowocowy

Podwieczorek: Smoothie gruszka-jabłko-natka pietruszki, chrupki kukurydziane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

25kw.2022

TYDZIEŃ KRAKOWSKI

PONIEDZIAŁEK 25.04.2022

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pasztet królewski, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Zupa kminkowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).

Indyk pieczony, kasza kuskus, marchewka z groszkiem

Kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: Serek waniliowy, paluszki juniorki Lajkonik 

WTOREK 26.04.2022

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka drobiowa, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por śmietana, passata pomidorowa).

Maczanka krakowska z bułką pszenną (mięso wieprzowe, cebula, mąka pszenna, kminek), ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Wafelek ryżowy z powidłami, herbata malinowa

ŚRODA 27.004.2022

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty,pomidor koktajlowy, kakao na mleku– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan

Obiad: Krem z dyni z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba miruna z pieca,  ziemniaki, szpinak ze śmietaną 30%.

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem, herbata czarna z cytryną

CZWARTEK 28.04.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z kółeczkami miodowymi. Bułka pikarro z masłem, kiełbasa krakowska, papryka. Herbata czarna.

Po śniadaniu winogrona

Obiad: Krupnik z mięsem z indyka (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza pęczak, śmietana).

Ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Obwarzanek, herbata owoce lasu

PIĄTEK 29.04.2022

Śniadanie: Weka z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewką, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą bulgur, mieszanka cateringowa (fasola zielona, fasola żółta, różyczki brokuł, marchew, marchew żółta),

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Pischinger (mleko w proszku, cukier, masło, kakao, mleko), soczek jabłkowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

19kw.2022

PONIEDZIAŁEK 18.04.2022  – Poniedziałek Wielkanocny

WTOREK 19.04.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą, wafelek ryżowy z masłem i serkiem śmietankowy, papryka czerwona. Herbata czarna

Po śniadaniu jabłka

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i z mięsem indyczym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Potrawka z warzyw z ryżem (włoszczyzna, śmietana 18%, mąka pszenna)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, cukier), ciasteczka zbożowe brzoskwiniowe

ŚRODA 20.04.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, ser żółty, kiełki, kawa inka na mleku

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, makaron zacierka)

Sznycle z indyka w panierce sezamowej, ziemniaki, sałata wiosenna (sałata zielona, ogórek zielony, rzodkiewka, koperek)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa

CZWARTEK 21.04.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb słonecznikowy z masłem, jajko z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, ogórek kiszony, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Ryba miruna  z pieca w płatkach migdałowych, kasza kuskus, surówka z marchewki z brzoskwiniami

 Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane 

PIĄTEK 22.04.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka wieprzowa, papryka żółta.  Kakao na mleku.

Po śniadaniu marchewki i jabłka do chrupania

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, szynka wieprzowa, papryka czerwona i żółta, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por).

Makaron z serem i musem mango

Kompot z czerwonej porzeczki  

Podwieczorek:  Chleb słonecznikowy z masłem i pasztetem, pomidor, herbata owoce lasu.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

13kw.2022

PONIEDZIAŁEK 11.04.2022

Śniadanie: Weka z masłem i powidło, mleko.

Po śniadaniu jabłka

Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por,ziemniaki, kasza manna ).

Filet z indyka w przyprawach gyros, ryż żółty, roszpunka

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, kiełbasa krakowska,papryka czerwona, papryka żółta. Herbata czarna

WTOREK 12.04.2022

Śniadanie:  Mleko z kulkami czekoladowymi, bułka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy, rzodkiewka. Herbata czarna

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Zupa bukiet jarzyn z lanym ciastem (wywar mięsno–warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, marchewka, groszek zielony, fasolka szparagowa, jajko, mąka pszenna, śmietana).

Gulasz cielęcy, kasza bulgur, ogórek kiszony

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Deserek serowy z migdałami i miodem (ser biały, jogurt naturalny), herbata malinowa

ŚRODA 13.04.2022

Śniadanie: Bułeczka pikarro z masłem , pasta z makreli w pomidorach, koperek, kakao na mleku

Po śniadaniu gruszka

Obiad: Krem z zielonego groszku z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Pieczeń rzymska (mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta) z sosem pieczarkowym, kasza jęczmienna, mini marchewki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Mus owocowy w tubce, chrupki kukurydziane

CZWARTEK 14.04.2022

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb orkiszowy ciemny z masłem, humus z suszonymi pomidorami, czosnek, bazylia, herbata czarna z cytryną

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Mięso w sosie pomidorowym z makaronem (szynka wieprzowa)

Kompot z czerwonej porzeczki

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, kabanosy, ogórek zielony, herbata owoce lasu.

PIĄTEK 15.04.2022

Śniadanie: Świąteczny szwedzki stół : Chleb słonecznikowy z masłem, szynka wieprzowa, ser żółty, pomidorki koktajlowe.  Kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan

Obiad: Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka tarta) wypiekane, ziemniaki, kapusta kiszona

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: * Ciasto jogurtowe z brzoskwinią (jogurt grecki, żelatyna, cukier puder, biszkopty, czekolada), soczek jabłkowy

Wielkanocny upominek

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

 Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

Skip to content