Jadłospis

24maj2024

PONIEDZIAŁEK 27.05.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem  (serek śmietankowy, łosoś wędzony, koperek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa porowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ogórek kiszony, makaron zacierka)

Filet z kurczaka gyros z ryżem  (filet z kurczaka, olej, przyprawa gyros), ryż (ryż, olej), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek zielony,  koperek, j. naturalny )

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (j.naturalny, mango), wafle zbożowe

WTOREK 28.05.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka kniazia, pomidor malinowy, papryka zielona,  herbata owocowa (herbata owocowa).

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Botwinka z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, botwinka, ziemniaki).

Szynka w sosie własnym (szynka wp., mąka pszenna, cebula, olej), kasza gryczana (kasza gryczana, olej), bukiet warzyw z masełkiem (bukiet warzyw, masło)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Weka z powidłem (weka, powidło, masło), herbata miętowa

ŚRODA 29.05.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, ogórek małosolny,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem z selera z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, seler, migdały, śmietana 18%).

Zapiekana ryba ze szpinakiem (miruna, szpinak) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie).

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą (banan, j. naturalny, granolą czekoladowa)

CZWARTEK 30.05.2024r.  (987kcal)

Boże Ciało

PIĄTEK 31.05.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), pasztet, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Racuchy z waniliowym jogurtem i ananasem (mąka, drożdże, jajka, jogurt nat., ananas)

 Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane, mleko (mleko krowie)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

17maj2024

PONIEDZIAŁEK 20.05.2024   (980kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), parówki z szynki, sos pomidorowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ziemniaki).

Pieczony udziec z kurczaka w sosie własnym (udziec z kurczaka, olej, cebula, mąka pszenna) z kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), marchewki baby z masełkiem (marchewki, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnie, cukier, mąka ziemniaczana), chrupki kukurydziane

WTOREK 21.05.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kalafior,  śmietana 18%, por, groszek ptysiowy).

Pulpety z szynki w sosie pieczarkowym (szynka kulka, mąka pszenna, olej, cebula, pieczarki) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej) , wiosenna sałatka z jogurtem (sałata, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt nat. )

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Panna cotta z polewą malinową (jogurt naturalny, cukier, żelatyna, maliny), sok marchewkowy

ŚRODA 22.05.2024   (978kcal)

Śniadanie: Chleb pasterski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kiełbasa krakowska podsuszana,ser żółty,pomidory malinowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie, cukier)– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka kurze).

Ryż z jogurtem waniliowym, świeże truskawki  (ryż, truskawki, jogurt naturalny).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser biały, pomidor malinowy,  herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 23.05.2024   (982kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna (jajko kurze, majonez), rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%).

Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-ziołowym (makaron pszenny, filet z kurczaka, śmietana18%, olej), roszponka z pomidorkami koktajlowymi

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany, soczek owocowy

PIĄTEK 24.05.2024   (987kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (cieciorka, suszone pomidory), ogórek kiszony, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z kasza jęczmienną i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Ryba panierowana (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko, masło), Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jagody, jogurt naturalny), czipsy jagodowe

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

10maj2024

PONIEDZIAŁEK 13.05.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), ser biały z kolorowymi  papryczkami (ser biały, papryka czerwona, papryka żółta), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z  ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), marchew z groszkiem.

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

WTOREK 14.05.2024   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).

Bułki na parze z koktajlem truskawkowym  (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny, truskawki, mleko krowie).

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), kiełki z buraka, ogórek kiszony, herbata rumianek

ŚRODA 15.05.2024   (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).

Makaron spaghetti z sosem mięsno pomidorowym z parmezanem (makaron pszenny, pieczeń wołowa, pomidory, parmezan)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z malinami (mleko krowie, kakao, maliny, mąka pszenna)

CZWARTEK 16.05.2024   (990Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Sznycelki wieprzowe (szynka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki, banany), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 17.05.2022   (985kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu marchew, kalarepa.

Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kapusta młoda, kiełbasa z synki, ziemniaki).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka, masło), mleko z miodem  (mleko krowie, miód)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

2maj2024

PONIEDZIAŁEK 06.05.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Świeży sok marchewkowy, ciasteczko kakaowe

WTOREK 07.05.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).

Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym z granolą (banan, granola, jogurt naturalny)

ŚRODA 08.05.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser mozarella,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Jajko w sosie koperkowym (jajko kurze, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), marchewki baby (marchewki, masło).

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z powidłem (weka, masło, powidło), mleko (mleko krowie)

CZWARTEK 09.05.2024 (991kcal)

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty, papryka czerwona, ogórek małosolny, herbata miętowa.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, sałata z rzodkiewka i jogurtem (sałata masłowa, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką (mąka pszenna, drożdże, jagody, masło, mleko krowie, jajka kurze), herbata rumianek.

PIĄTEK 10.05.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), pasta z szynki ze szczypiorkiem (szynka kniazia, majonez, szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, pieczarki).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z młodej kapusty (kapusta, marchew, kukurydza, koperek,  majonez)

 Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Deserek z polewą malinową i orzechami (ser biały, mleko krowie, orzechy laskowe mielone, maliny)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

26kwi2024

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło),serek śmietankowy z tuńczykiem i szczypiorkiem (serek śmietankowy, tuńczyk, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Makaron penne z sosem mięsno pomidorowym (makaron pszenny, mięso wołowe, passata pomidorowa, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl bananowo kakaowy (banan, kakao, mleko krowie) chrupki kukurydziane

WTOREK 30.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka Kniazia, papryka zielona, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, koperek, ogórki kiszone, ryż).

Pieczeń rzymska (szynka wp., bułka tarta, jajko kurze, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), surówka z młodej kapusty (kapusta młoda, marchew, majonez)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym (weka, masło, ser żółty), pomidor, sok jabłkowy

ŚRODA 01.05.2024r. 

Święto pracy

CZWARTEK 02.05.2024r.  (991kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), jajecznica ze szczypiorkiem (jajko kurze masło), pomidor, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Rosolnik z mięskiem z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, jajko kurze, mąka pszenna).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Weka z filetem z kurczaka, sałata masłowa, ogórek (mąka pszenna, masło)

PIĄTEK 03.05.2024r.

Święto Konstytucji 3 Maja

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

19kwi2024

PONIEDZIAŁEK 22.04.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło),parówki z szynki, sos pomidorowy,ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, kalafior, ziemniaki).

Grillowany filet z indyka w ziołach prowansalskich  (filet z indyka, olej, zioła),  żółty ryż (ryż, olej, kurkuma), bukiet warzyw z masełkiem (marchew, groszek, kalafior ramonesco, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chrupki kukurydziane

WTOREK 23.04.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Musli na mleku (musli owocowe, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka naturalna, ogórek zielony, papryka czerwona,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, koperek, makaron pszenny).

Danie meksykańskie (kukurydza, fasola czerwona, papryki kolorowe, pomidory, cebula, szynka wp., olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z dżemem, mleko (mleko krowie)

ŚRODA 24.04.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), kabanos drobiowy,pomidor koktajlowy, ogórek kiszony,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny, marchew, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Ryba pieczona w sezamie  (miruna, sezam, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek zielony, jogurt naturalny, koperek)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, cukier, mąka ziemniaczana), czipsy owocowe

CZWARTEK 25.04.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z serka śmietankowego i tuńczyka (serek śmietankowy, tuńczyk, pomidory suszone), koperek, herbata owocowa z cytryną

Po śniadaniu młoda kalarepka, marchewki.

Obiad: Pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, jajko kurze, mąka pszenna).

Kotlet devolay z serem pieczony w piecu  (filet z kurczaka, jajko kurze, bułka tarta, ser żółty), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony.

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Rogalik (mąka pszenna), mięta z cytryną

PIĄTEK 26.04.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), szynka Juranda, sałata, pomidor, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa gulaszowa(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa, łopata wp., papryka kolorowa, ziemniaki).

Makaron z serem, polewa truskawkowa (makaron pszenny, ser biały, truskawki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Grecka sałatka (sałata lodowa, oliwki, ser typu feta, ogórek zielony, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek), wafelek kukurydziany

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content