Jadłospis

15mar2024

PONIEDZIAŁEK 18.03.2024   (980kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), twarożek ze szczypiorkiem  (ser biały płt., szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ryżem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Pieczony udziec z kurczaka w sosie własnym (udziec z kurczaka, olej, cebula, mąka pszenna) z kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), duszona marchew z groszkiem i z masełkiem (marchew z groszkiem, masło).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnie, cukier, mąka ziemniaczana), chrupki kukurydziane

WTOREK 19.03.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Krem z zielonego groszku z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kalafior,  śmietana 18%, por, płatki migdałowe).

Pulpety z szynki w sosie pieczarkowym (szynka kulka, mąka pszenna, olej, cebula, pieczarki) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej) , surówka z marchwi i pomarańczy (marchew, pomarańcza, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Deserek waniliowy z polewą jagodową (ser biały, cukier waniliowy, jagody leśne)

ŚRODA 20.03.2024   (978kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło),kabanosy drobiowe,pomidory malinowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie, cukier)– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka kurze).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), filet  z bobrownik, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 21.03.2024   (982kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna(jajko kurze, majonez), rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ryż, śmietana 18%).

Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-ziołowym z pieczarkami  (makaron pszenny, filet z kurczaka, pieczarki, śmietana18%, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), pieczywo chrupkie (pieczywo wielozbożowe)

PIĄTEK 22.03.2024   (987kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (cieciorka, suszone pomidory), ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z kasza jęczmienną i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Ryba panierowana (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko, masło), Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z kruszonką (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku (kakao, mleko krowie).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

8mar2024

PONIEDZIAŁEK 11.03.2024  (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), parówki z szynki, ketchup, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem  (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka z powidłem (mąka pszenna), mleko (mleko krowie).

WTOREK 12.03.2024  (988kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym posypany orzechami laskowymi (banan, orzechy mielone, jogurt naturalny)

ŚRODA 13.03.2024  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty,pomidor, ogórek zielony,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Żurek z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, kiełbasa z szynki, żurek, śmietana 18%, cebula)

Pierogi ruskie z cebulką (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, ziemniaki, cebula, olej).

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (mleko, jogurt naturalny, maliny), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 14.03.2024 (991kcal)

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata mięta z miodem.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Rogalik (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 15.03.2024  (987kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), tuńczyk z pomidorami suszonymi z serkiem śmietankowym (tuńczyk, pomidory suszone, serek śmietankowy), kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Panna cotta jagodowa (jogurt grecki, żelatyna, cukier, jagody)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

1mar2024

PONIEDZIAŁEK 04.03.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), ser biały z kolorowymi  papryczkami (ser biały, papryka czerwona, papryka żółta), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z  ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), marchew z groszkiem.

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód, czekolada)

WTOREK 05.03.2024   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, papryka zielona, pomidor,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, makaron nitki).

Bułki na parze z koktajlem truskawkowym  (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny, truskawki, mleko krowie).

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), pasta z kurczaka (kurczak gotowany, majonez, szczypiorek), kiełki z buraka, ogórek kiszony, herbata rumianek

ŚRODA 06.03.2024   (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikarro z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor malinowy, ogórek kiszony, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, płatki migdałowe, śmietana 18%).

Makaron spaghetti z sosem mięsno pomidorowym z parmezanem (makaron pszenny, pieczeń wołowa, pomidory, parmezan)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Ciasto weneckie z jabłkiem i czekoladą (mąka pszenna, jabłko, jajko kurze, czekolada), herbata owocowa.

CZWARTEK 07.03.2024   (990Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Kotlecik devolay (filet z kurczaka, jajko kurze, ser żółty, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), Colesław (kapusta pekińska, marchew, majonez)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłko banan truskawka (sok jabłkowy, truskawki,banany), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 08.03.2022   (985kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka naturalna , papryka żółta, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kapusta kiszona, kiełbasa z synki, ziemniaki).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pulpa pomidorowa), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Bułeczka maślana (mąka pszenna, jajka) z powidłem, herbatka owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

23lut2024

PONIEDZIAŁEK 26.02.2024r.  (989kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło), ser biały z powidłem (ser biały, powidło), kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa szpinakowa z literkami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny, szpinak).

Udziec z kurczaka w sosie własnym (udziec z kurczaka, olej, przyprawa prowansalska), kasz bulgur (kasza bulgur, olej), warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie) z musem malinowym.

WTOREK 27.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), szynka naturalna, ogórek zielony, kiełki z buraka,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa z fasoli krasej z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola krasa, makaron pszenny).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z masełkiem (masło), brzoskwinia z bitą śmietaną (śmietana 30%)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 28.02.2024r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z dyniowy groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, migdały, śmietana 18%).

Sznycelek (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek, jogurt naturalny, koperek)

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 29.02.2024r.  (987kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z sera białego i ryby (ser biały, szprotki w pomidorach),  ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, ziemniaki, kasza jęczmienna).

Makaron penne z sosem mięsno ziołowym  (makaron pszenny, filet z kurczaka, zioła prowansalskie, śmietana 18%), fasolka szparagowa z masełkiem i bułka tartą (fasolka szparagowa, bułka tarta, masło).

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym (brzoskwinia, ananas, jabłko, kiwi, jogurt naturalny), granola czekoladowa (gluten, czekolada)

PIĄTEK 01.03.2023  (990kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), filet na maśle, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Panierowana ryba z pieca (miruna, jajka, mąka pszenna, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka wiosenna (sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasteczko owsiane (mąka owsiana, mąka pszenna, jaja kurze, mleko krowie), mleko (mleko krowie)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

16lut2024

PONIEDZIAŁEK 19.02.2024r.  (998kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło) pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa brukselkowa  z makaronem literki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana 18%).

Zapiekanka z kurczaka z warzywami z mozarellą (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, ziemniaki, mozarella)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), wafelki ryżowe.

WTOREK 20.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna (mąka pszenna) z masłem (mleko), jajko ze szczypiorkiem (jajko kurze), pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, zielony groszek, makaron zacierka, śmietana 18%).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki, banan), chrupki kukurydziane

ŚRODA 21.02.2024r.    (978kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),ser żółty (ser żółty), kabanos drobiowy, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).

Makaron z serem z polewą jagodową (makaron pszenny, jagoda leśna, ser biały, cukier)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), schab na maśle, papryka żółta, papryka zielona, herbata z cytryna i miodem (herbata, cytryna, miód)

CZWARTEK 22.02.2024.  (968kcal)

Śniadanie: Bułeczka drożdżowa z dżemem (mąka pszenna, drożdże, masło, mleko krowie), dżem , kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Zapiekana ryba ze szpinakiem i parmezanem (miruna, parmezan, szpinak, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), polędwica sopocka, herbata zielona z cytryną.

PIĄTEK 23.02.2024r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta z szynki (polędwica z liściem, majonez), pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki,  seler, śmietana 18%,).

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym (filet z kurczaka, pieczarki, śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), fasolka szparagowa.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (rogalik maślany), mleko z miodem (mleko krowie, miód).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

9lut2024

PONIEDZIAŁEK 12.02.2024r.   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem łazanki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Pierś z  indyka grillowana w ziołach prowansalskich (filet z indyka, zioła prowansalskie, olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie), chrupki kukurydziane.

WTOREK 13.02.2024r.    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), bryndza z warzywami (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa jarzynowa z fasolą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%).

Zapiekany ryż z jabłkami z cynamonem (ryż, jabłka, cynamon), polewa jogurtowa o smaku waniliowym (jogurt naturalny, cukier waniliowy)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 14.02.2024r.    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, ogórek kiszony, śmietana 18%).

Zrazy wieprzowe (łopatka, jajko kurze, buka tarta, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka Colesław (kapusta, marchew, majonez)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kisiel z wiśniowy (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 15.02.2024r.    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki z majonezem (szynka Juranda, majonez), ogórek kiszony, kiełki lucerny, herbata malinowa.

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Paluszki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ryż żółty (ryż, kurkuma), sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebulka, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Deserek waniliowy z polewą truskawkową (ser biały, mleko krowie, cukier waniliowy, truskawki)

PIĄTEK 16.02.2024r.   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, jajka kurze, mąka pszenna, kalafior).

Gulasz drobiowy (filet z kurczaka, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (mleko krowie, masło, jajka kurze, mleko, drożdże), herbata rumiankowa z miodem

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content