Jadłospis na tydzień od 09.09.2024r. do 13.09.2024r.

PONIEDZIAŁEK 09.09.2024  (984kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidło śliwkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).

Meksykański kociołek z kaszą bulgur (pomidory, fasolka czerwona, kukurydza, filet z kurczaka, kolorowa papryka, cebula).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kukurydza gotowana, sok owocowy

WTOREK 10.09.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty wędzony, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosół drobiowy z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).

Bitki schabowe w sosie własnym, ziemniaki, buraczki na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Ptasie mleczko o smaku mango (jogurt naturalny, żelatyna).

ŚRODA 11.09.2024 (988 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, mozzarella, pomidory, rukola,  kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Racuszki  polewą jogurtowo – cynamonową, mus brzoskwiniowy.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem i schabem z czarnuszką, ogórek kiszony, herbata rumiankowa

CZWARTEK 12.09.2024  (989kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony,  herbata mięta z cytryną

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kotlet mielony drobiowy z pieca ( jajko, bułka tarta), kasza kuskus, marchewka mini z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem z *domową nutellą (daktyle, orzechy laskowe, kakao), lemoniada pomarańczowa

PIĄTEK 13.09.2024  (987kcal)

Śniadanie: Bułka pikaro  (mąka pszenna, mąka razowa) z masłem, szynka Kniazia, kolorowe papryczki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad Zupa  ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ryba (miruna) smażona (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami i szpinak duszony.

Kompot jabłko – rabarbar.

Podwieczorek:  Banan z jogurtem i granolą (jogurt naturalny, granola).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content