Jadłospis na tydzień od 16.09.2024r. do 20.09.2024r.

PONIEDZIAŁEK 16.09.2024 (990kcal)

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem , rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Makaron z serem   (ser biały, makaron pszenny), mus truskawkowy  (truskawki).

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane

WTOREK 17.09.2024  (985kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata miętowa

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna,jajo kurze).

Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, udziec z kurczaka)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z jajkiem i rzodkiewką (chleb sielankowy, masło, jajko, rzodkiewka), sok marchewkowy

ŚRODA 18.09.2023  (989 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, żywiecka, ser żółty ogórek kiszony, pomidor kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Zrazik wieprzowy  w sosie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta, passata pomidorowa, śmietana 18%) z kaszą gryczaną, brokuł

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy (wiśnie, cukier, mąka ziemniaczana), chrupsy owocowe

CZWARTEK 19.09.2024   (990kcal)

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka włoska, papryka żółta,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, kalafior).

Ryba z pieca panierowana (miruna, bułka tarta, jajka kurze, mleko krowie), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówką z kiszonej kapusty z marchewką (kapusta, marchew, jabłko, olej rzepakowy)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Mleko z miodem (mleko, krowie, miód), ciasteczko zbożowe.

PIĄTEK 20.09.2024  (989 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem, pasta jajeczna (jajko, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, mleko krowie) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, ziemniaki).

Udziec z kurczaka  w sosie koperkowym (udziec z kurczaka, koperek, mąka pszenna, śmietana 18%) z kaszą pęczak, bukiet warzyw z masełkiem.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek:  Smoothie jabłkowo-bananowe (sok jabłkowy, banany), wafelek kukurydziany.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content