PONIEDZIAŁEK 16.09.2024 (990kcal)
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem , rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Makaron z serem (ser biały, makaron pszenny), mus truskawkowy (truskawki).
Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane
WTOREK 17.09.2024 (985kcal)
Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata miętowa
Po śniadaniu banany.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna,jajo kurze).
Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, udziec z kurczaka)
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Kanapka z jajkiem i rzodkiewką (chleb sielankowy, masło, jajko, rzodkiewka), sok marchewkowy
ŚRODA 18.09.2023 (989 kcal)
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, żywiecka, ser żółty ogórek kiszony, pomidor kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Zrazik wieprzowy w sosie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta, passata pomidorowa, śmietana 18%) z kaszą gryczaną, brokuł
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnie, cukier, mąka ziemniaczana), chrupsy owocowe
CZWARTEK 19.09.2024 (990kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka włoska, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, kalafior).
Ryba z pieca panierowana (miruna, bułka tarta, jajka kurze, mleko krowie), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówką z kiszonej kapusty z marchewką (kapusta, marchew, jabłko, olej rzepakowy)
Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Mleko z miodem (mleko, krowie, miód), ciasteczko zbożowe.
PIĄTEK 20.09.2024 (989 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, pasta jajeczna (jajko, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, mleko krowie) na mleku.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, ziemniaki).
Udziec z kurczaka w sosie koperkowym (udziec z kurczaka, koperek, mąka pszenna, śmietana 18%) z kaszą pęczak, bukiet warzyw z masełkiem.
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie jabłkowo-bananowe (sok jabłkowy, banany), wafelek kukurydziany.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną