Jadłospis na tydzień od 30.09.2024r. do 04.10.2024r.

PONIEDZIAŁEK 30.09.2024  (1200kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, serek śmietankowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, ryż, śmietana 18%).

Pulpety (łopatka wieprzowa, jajka, bułka tarta, mąka tortowa) w sosie pieczarkowym (pieczarki, mąka, śmietana 18%) z pęczakiem  (pszenica), marchew z groszkiem (marchew, groszek, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie, maliny)  z musem malinowym.

WTOREK 01.10.2024   (1300kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata owocowa

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).

Udziec z indyka w sosie własnym (udziec indyczy, przyprawy prowansalskie, mąka tortowa, olej) z kaszą bulgur (kasza bulgur), ogórek kiszony z cebulą.

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Deserek serowy z granolą (ser biały, mleko, cukier, granolą)

ŚRODA 02.10.2024  (1250kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy ( słonecznik, mąka pszenna) z masłem, ser wędzony, schab na maśle,pomidor, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa z wiejska (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola Jaś, zacierka , ziemniaki, kiełbasa z szynki).

Naleśniki z powidłem (mleko krowie, mąka tortowa, jajka kurze, powidło śliwkowe)

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbatka malinowa

CZWARTEK 03.10.2024  (1300kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Grysikowa z groszkiem zielonym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, zielony groszek).

Sznycelki rybne (miruna, jajka, mąka pszenna, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką (kapusta pekińska, majonez, kukurydza, marchew)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane.

PIĄTEK 04.10.2024  (1300kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna siemię lniane, słonecznik) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, por, pulpa pomidorowa, ryż).

Łazanki z mięskiem i kapustą (wołowe pieczeń, makaron łazankowy, cebula, kapusta biała).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka) z masłem, herbatka owocowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content