PONIEDZIAŁEK 30.09.2024 (1200kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, serek śmietankowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, ryż, śmietana 18%).
Pulpety (łopatka wieprzowa, jajka, bułka tarta, mąka tortowa) w sosie pieczarkowym (pieczarki, mąka, śmietana 18%) z pęczakiem (pszenica), marchew z groszkiem (marchew, groszek, masło)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie, maliny) z musem malinowym.
WTOREK 01.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, herbata owocowa
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).
Udziec z indyka w sosie własnym (udziec indyczy, przyprawy prowansalskie, mąka tortowa, olej) z kaszą bulgur (kasza bulgur), ogórek kiszony z cebulą.
Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)
Podwieczorek: Deserek serowy z granolą (ser biały, mleko, cukier, granolą)
ŚRODA 02.10.2024 (1250kcal)
Śniadanie: Chleb słonecznikowy ( słonecznik, mąka pszenna) z masłem, ser wędzony, schab na maśle,pomidor, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa z wiejska (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, fasola Jaś, zacierka , ziemniaki, kiełbasa z szynki).
Naleśniki z powidłem (mleko krowie, mąka tortowa, jajka kurze, powidło śliwkowe)
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbatka malinowa
CZWARTEK 03.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Grysikowa z groszkiem zielonym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, zielony groszek).
Sznycelki rybne (miruna, jajka, mąka pszenna, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką (kapusta pekińska, majonez, kukurydza, marchew)
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane.
PIĄTEK 04.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna siemię lniane, słonecznik) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, por, pulpa pomidorowa, ryż).
Łazanki z mięskiem i kapustą (wołowe pieczeń, makaron łazankowy, cebula, kapusta biała).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka) z masłem, herbatka owocowa
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną