Jadłospis na tydzień od 07.10.2024r. do 11.10.2024r.

PONIEDZIAŁEK 07.10.2024  (1200kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasztet (gluten), papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Jarzynowa z  ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%).

Spaghetti bolognese z parmezanem (wołowe pieczeniowe, passata pomidorowa, cebula, olej, zioła prowansalskie, parmezan, makaron pszenny)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo bananowy (jogurt naturalny, banany, truskawki), pieczywo chrupkie

WTOREK 08.10.2024   (1300kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka owsiana, masło), pasta z tuńczyka i pomidorów suszonych (tuńczyk z wody, pomidory suszone), ogórek zielony, herbata owocowa

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ciecierzyca, groszek ptysiowy).

Makaron z serem (makaron pszenny, ser biały), polewa truskawkowa (truskawka, cukier)

Kompot z czerwonej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Weka z masłem (mąka pszenna, masło), wędlina drobiowa, ogórek, herbatka malinowa

ŚRODA 09.10.2024  (1250kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy ( słonecznik, mąka pszenna) z masłem, ser mozarella, kabanos drobiowy,pomidor, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Pomidorowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, ryż).

Sznycelki z pieca (szynka wp, jajko kurze, bułka tarta, olej, cebula), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona gotowana (kapusta kiszona, mąka pszenna)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane , mleko (mleko krowie)

CZWARTEK 10.10.2024  (1300kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie),chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajko, majonez, szczypiorek) , rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, śmietana 18%).

Zapiekana ryba z cytryną (miruna, cytryna), szpinak ze śmietaną (szpinak, śmietana 18%, czosnek), ryż

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chałka, sok marchewkowy  .

PIĄTEK 11.10.2024  (1300kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna siemię lniane, słonecznik) z, szynka Kniazia, papryka zielona, czerwona, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Rosół z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron pszenny).

Kotlet de volay z serem z pieca (filet z kurczaka, jajko kurze, bułka tarta, żółty ser, olej), kasza bulgur, mizeria z jogurtem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem (banan, jogurt naturalny)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content