PONIEDZIAŁEK 14.10.2024 (1310kcal)
Śniadanie: Weka z masłem (mąka pszenna, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko kurze).
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo ziołowym (makaron pszenny, śmietana 18%, filet z kurczaka, zioła prowansalskie)
Kompot z aronii (aronia, cukier)
Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód, granola)
WTOREK 15.10.2024 (1300 Kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa Shrek z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, szpinak, jajko kurze, mąka pszenna) .
Gulasz z szynki wp. (szynka wp., mąka pszenna, cebula, olej), kasza gryczana, surówka z marchwi i chrzanu (marchew, chrzan, śmietana 18%)
Kompot truskawkowo (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie jabłkowo, bananowe (sok jabłkowy, banan), chrupki kukurydziane
ŚRODA 16.10.2024 (1290 kcal)
Śniadanie: Bułeczki z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), schab z czarnuszką, ser żółty Królewski ,pomidor koktajlowy, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta kiszona, kiełbasa z szynki, ziemniaki, pomidory).
Zapiekany ryż z jabłkiem (ryż, jabłko, cynamon), polewa jogurtowo cynamonowa (jogurt nat., cynamon)
Kompot z czerwonej porzeczki (czarna porzeczka , cukier)
Podwieczorek: Kanapka z indykiem z Bobrownik., papryka czerwona (chleb krakowski, masło, .) .
CZWARTEK 17.10.2024 (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krem z kalafiora z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana 18%, migdały).
Pulpety w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, cebula, olej, bułka tarta), kasza pęczak, surówka z selera z rodzynkami (seler, rodzynki, śmietana 18%)
Kompot śliwkowy (śliwka, cukier)
Podwieczorek: Bułeczka z kruszonką, mleko z miodem (mleko krowie, miód)
PIĄTEK 18.10.2024 (1290 kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu śliwka.
Obiad: Zupa wiedeńska (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, groszek zielony).
Panierowana ryba z pieca (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z sałaty lodowej z sosem koperkowo jogurtowym (sałata lodowa, jogurt naturalny, koperek)
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)
Podwieczorek: Truskawkowy jogurt pitny (truskawki, jogurt naturalny, mleko), wafle ryżowe
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną