Jadłospis na tydzień od 14.10.2024r. do 18.10.2024r.

PONIEDZIAŁEK 14.10.2024   (1310kcal)

Śniadanie: Weka z masłem (mąka pszenna, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko  kurze).

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo ziołowym (makaron pszenny, śmietana 18%, filet z kurczaka, zioła prowansalskie)

Kompot z aronii (aronia, cukier)

Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód, granola)

WTOREK 15.10.2024   (1300 Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa Shrek z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, szpinak, jajko kurze, mąka pszenna) .

Gulasz z szynki wp. (szynka wp., mąka pszenna, cebula, olej), kasza gryczana, surówka z marchwi i chrzanu (marchew, chrzan, śmietana 18%)

Kompot truskawkowo (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie jabłkowo, bananowe (sok jabłkowy, banan), chrupki kukurydziane

ŚRODA 16.10.2024   (1290 kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), schab z czarnuszką, ser żółty Królewski ,pomidor koktajlowy, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta kiszona, kiełbasa z szynki, ziemniaki, pomidory).

Zapiekany ryż z jabłkiem (ryż, jabłko, cynamon), polewa jogurtowo cynamonowa (jogurt nat., cynamon)

Kompot z czerwonej porzeczki (czarna porzeczka , cukier)

Podwieczorek: Kanapka z indykiem z Bobrownik., papryka czerwona (chleb krakowski, masło, .) .

CZWARTEK 17.10.2024   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z kalafiora z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana 18%, migdały).

Pulpety w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, cebula, olej, bułka tarta), kasza pęczak, surówka z selera z rodzynkami (seler, rodzynki, śmietana 18%)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier)

Podwieczorek: Bułeczka z kruszonką, mleko z miodem (mleko krowie, miód)

PIĄTEK 18.10.2024   (1290 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu śliwka.

Obiad: Zupa wiedeńska  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, groszek zielony).

Panierowana ryba z pieca (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z sałaty lodowej z sosem koperkowo jogurtowym (sałata lodowa, jogurt naturalny, koperek)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Truskawkowy jogurt pitny (truskawki, jogurt naturalny, mleko), wafle ryżowe

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content