Jadłospis na tydzień od 28.10.2024r. do 01.11.2024r.

PONIEDZIAŁEK 28.10.2024r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasztet wp. (gluten, jajo kurze), ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, cukier, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem literki posypana koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, , kalafior, pietruszka, seler, por, mleko krowie, makaron glutenowy, mąka pszenna).

Potrawka z kurczaka z ryżem (filet z kurczaka, włoszczyzna, mąka pszenna, śmietana 18%), ryż

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Waniliowy deserek z musem malinowym i płatkami migdałowymi (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy, maliny,  płatki migdałowe)

WTOREK 29.10.2024r.   (1280 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, ziarna słonecznika) z masłem (masło), szynka Jurand,  papryka czerwona, sałata masłowa,  herbata owoce lasu z miodem (herbata owocowa, miód wielokwiatowy)

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Rozgrzewający krem dyniowo – marchewkowy  z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, dynia, marchew, seler, por, mleko, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pasatta pomidorowa, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko)

Kompot z aronii  (aronia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, truskawki), chrupki kukurydziane

ŚRODA 30.10.2024r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski  z masłem(mąka pszenna, masło), szynka konserwowa, ser żółty królewski, pomidory koktajlowe, ogórek zielony,kakao na mleku (kakao, mleko krowie)- podane w formie stołu szwedzkiego 

Po śniadaniu banan.

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 18%).

Makaron ze szpinakiem (makaron pszenny, serek śmietankowy, śmietana 18%, szpinak ).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Weka z masłem z jajkiem gotowanym (weka, masło, jajko gotowane), rzodkiewka, szczypiorek, rumianek z miodem (rumianek, miód)

CZWARTEK 31.10.2024r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (kakao, kasza manna, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana, masło), pasta z serka śmietankowego i tuńczyka (serek śmietankowy, tuńczyk pomidory suszone), ogórek zielony, herbata miętowa

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką i natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, zacierka, pieczarki, śmietana 18%).

Klopsy w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, pasatta pomidorowa, cebula, olej), kasza gryczana, sałatka z buraków (buraki, jabłko, cebula, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany, kakao na mleku (mleko krowie, kakao)

PIĄTEK 01.11.2024r.  

Wszystkich Świętych 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content