Jadłospis na tydzień od 11.11.2024r. do 15.11.2024r.

PONIEDZIAŁEK 11.11.2024

Święto Niepodległości

WTOREK 12.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), serek śmietankowy z łososiem, szczypiorkiem i rzodkiewką (serek śmietankowy, łosoś, rzodkiewka, szczypiorek), kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), ryż żółty (ryż, kurkuma), ogórek kiszony z cebulką

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chipsy jabłkowe

ŚRODA 13.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, kabanos,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa grysikowa  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna)

Pyzy z mięsem z cebulką (ziemniaki, kapusta biała, łata wołowa, cebula, olej, jajka, mąka)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Ciasteczka wielozbożowe kakaowe, sok marchewkowy

CZWARTEK 14.11.2024    (1290 kcal)

Śniadanie: Musli na mleku (musli, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), szynka Kniazia, ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą czekoladową (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa).

PIĄTEK 15.11.2024   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasztet drobiowy, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, ryż, ogórek kiszony).

Gulasz węgierski (szynka wp., papryka kolorowa, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Chałka, mleko krowie

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content