PONIEDZIAŁEK 11.11.2024
Święto Niepodległości
WTOREK 12.11.2024 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), serek śmietankowy z łososiem, szczypiorkiem i rzodkiewką (serek śmietankowy, łosoś, rzodkiewka, szczypiorek), kakao na mleku (kakao, mleko krowie)
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).
Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), ryż żółty (ryż, kurkuma), ogórek kiszony z cebulką
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody), chipsy jabłkowe
ŚRODA 13.11.2024 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, kabanos,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna)
Pyzy z mięsem z cebulką (ziemniaki, kapusta biała, łata wołowa, cebula, olej, jajka, mąka)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).
Podwieczorek: Ciasteczka wielozbożowe kakaowe, sok marchewkowy
CZWARTEK 14.11.2024 (1290 kcal)
Śniadanie: Musli na mleku (musli, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), szynka Kniazia, ogórek kiszony, herbata malinowa.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron).
Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula, olej)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).
Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą czekoladową (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa).
PIĄTEK 15.11.2024 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasztet drobiowy, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, ryż, ogórek kiszony).
Gulasz węgierski (szynka wp., papryka kolorowa, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).
Podwieczorek: Chałka, mleko krowie
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną