Jadłospis na tydzień od 18.11.2024r. do 22.11.2024r.

PONIEDZIAŁEK 18.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło),  biały ser z powidłem śliwkowym, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa strączkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, fasola szparagowa).

Spaghetti bolognese z parmezanem (wołowe pieczeń, passata pomidorowa, cebula, olej, makaron pszenny).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z rodzynkami posypane kruszonką kakaową, herbatka zimowa

WTOREK 19.11.2024   (1290 kcal)

Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, chleb pasterski z masłem (mąka pszenna, masło) filet zapiekany na maśle, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata wieloowocowa z miodem (herbata, miód)

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy).

Ryba z pieca w sezamie (miruna, sezam, przyprawy), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, banan, truskawki), chrupki kukurydziane.

ŚRODA 20.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Weka z masłem (weka, masło),ser żółty (ser żółty), synka Kniazia, pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu suszone morele.

Obiad: Zupa meksykańska z mięskiem z(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola, pomidory, mięso z udźca z kurczaka).

Naleśniki z serem (mąka pszenna, jajko kurze, mleko krowie, ser biały), polewa malinowa (maliny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), kabanos drobiowy, ogórek kiszony, herbata owocowa

CZWARTEK 21.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (kasza manna, kakao, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z awokado (jajko kurze, awokado, majonez), papryka czerwona, szczypiorek herbata wieloowocowa z miodem

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, koperek, ryż, śmietana 18%).

Schab po cygańsku (schab, passata pomidorowa, cebula, ogórek kiszony, pieczarki, papryka czerwona), kasza bulgur (kasza bulgur, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier), wafle ryżowe

PIĄTEK 22.11.2024    (1289 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), szynka włoska, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron pszenny).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami (ziemniaki, szynka wp., mieszanka warzywna, cebula, olej)

 Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z granolą (jogurt naturalny, cukier waniliowy, granolą owocowa).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content